Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patriarhia îmbrățișează lumea digitală: oferă tablete elevilor și cadrelor didactice din zonele defavorizate

Patriarhia Romana
patriarhul Daniel Paste

Patriarhia Română se implică în problema elevilor și cadrelor didactice, din zonele defavorizate, care nu au de pe ce dispozitive să urmeze cursurile online. Astfel, Patriarhia a donat 4470 de tablete și alte dispozitive electronice.

Citește și: Premierul, AMENDAT după poza devenită virală: Cât a scos Ludovic Orban din buzunar

”În contextul pandemiei actuale, Patriarhia Română oferă tablete sau alte dispozitive electronice elevilor (în special, celor de clasa a VIII-a şi a XII-a) şi cadrelor didactice din comunităţile dezavantajate, pentru a se putea conecta la lecţiile on-line şi pentru a continua astfel procesul de predare-învăţare.

Patriarhia Română susţine iniţiativa Ministerului Educaţiei şi Cercetării, de a oferi tablete sau alte dispozitive electronice elevilor şi cadrelor didactice din comunităţile dezavantajate, prin Proiectul "Alege Şcoala!" al Patriarhiei Române şi prin intermediul eparhiilor din ţară şi din diaspora română, care s-au alăturat acestui demers, în măsura posibilităţilor actuale.

Până în prezent, la nivelul Patriarhiei Române au fost oferite 4.470 tablete sau alte dispozitive electronice, în valoare totală de 2.661.852 lei, astfel: prin Proiectul "Alege Şcoala!" - 1.919 tablete, în valoare de 1.151.400 lei; prin intermediul eparhiilor - 2.551 tablete sau alte dispozitive electronice, în valoare de 1.510.452 lei.

Totodată, în contextul în care toate unităţile de învăţământ au fost închise din cauza pandemiei actuale, Patriarhia Română a oferit elevilor posibilitatea de a păstra contactul cu disciplina şcolară Religie, parte a trunchiului comun în Planurile-cadru pentru învăţământul primar, gimnazial şi liceal, prin emisiunea Ora de Religie, realizată de TRINITAS TV, cu sprijinul Sectorului teologic-educaţional al Administraţiei Patriarhale.”, arată un comunicat al Patriarhiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.