Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patriarhia Română reacționează la decizia CE de a elimina denumirea de Crăciun: 'Compromiterea morală a celor ce încearcă utopic falsificarea realității'

vasile banescu bor

Comisia Europeană dorește eliminarea oricărei formule de adresare care face referire la „sex, etnie, rasă, religie, dizabilități și orientare sexuală”. Astfel - scrie Bruxelles-ul în noile sale linii directoare - apelativele „Miss, Mrs” (domnişoară sau doamnă) trebuie să dispară, fiind înlocuite cu un mult mai generic „Ms”, scrie agenția italiană ANSA.

Nici de sărbători nu vor trebui să mai existe referiri cu conotații religioase, cum ar fi Crăciunul, ci acestea vor fi citate într-un mod generic: spunând, de exemplu „sărbătorile sunt stresante” și nu „Crăciunul este stresant”, precizează documentul pentru o „comunicare corectă” furnizat de Comisie şi intitulat „Union of Equality” - Uniunea Egalității.

Citește și: Comisia Europeană stârnește un nou scandal: Termenul 'Crăciun' trebuie evitat, pentru că îi ofensează pe necreștini

Comisia Europeană a emis un așa-numit ”decalog”, însă, deocamdată, el nu este obligatoriu, dar nu este exclus ca, într-un orizont de timp, să devină normative.

Într-o precizare pentru STIRIPESURSE.RO, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, deferlează ”păsăreasca ideologică” a Comisiei Europene și punctează că ”lupta ideologilor cu realitatea are mereu același plictisitor rezultat: compromiterea morală a celor ce încearcă utopic falsificarea realității.”

”Păsăreasca ideologică din care sunt izgonite cuvinte pe al căror conținut s-a fondat Europa și chiar Uniunea Europeană însăși nu va fi niciodată vorbită și înțeleasă în țările care au trecut timp de decenii prin suferința atroce provocată de ideologia anticreștină și antiumană a socialismului.

Citește și: Imagini nemaivăzute în politică: 'Clanul Marelui Alb' lovește din nou

Europa reală este și va rămâne Europa creștină, multiculturală, desigur, întrucât aceasta este natura ei profundă, cristalizată definitiv în istorie.

Lupta ideologilor cu realitatea are mereu același plictisitor rezultat: compromiterea morală a celor ce încearcă utopic falsificarea realității.”, precizează Vasile Bănescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.