Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

`Patriarhul` Berlusconi: femeile, copiii, cei 16 nepoți/ Începe nebunia împărțirii averii fabuloase rămase în urmă

Former premier Berlusconi in Rome

`Patriarhul" Berlusconi: femeile, copiii, cei 16 nepoți/ Începe nebunia împărțirii averii fabuloase rămase în urmă

"Mă simt un patriarh", i-a mărturisit  Silvio Berlusconi lui Alfonso Signorini într-un interviu publicat în revista "Chi", la împlinirea vârstei de 80 de ani. Pe atunci avea cinci copii de la două soții și zece nepoți, care acum au devenit 16, cifre care clarifică două aspecte ale caracterului său, dragostea pentru femei și cea pentru familie, pe care a învățat-o de la mama sa Rosa. Ea era mereu alături de el, îl sfătuia și el asculta, relatează ANSA citat de rador.

Când s-a îmbolnăvit și până la moartea ei în 2008, Berlusconi a mers să o vadă în apartamentul pe care i l-a oferit la Milano, în Viale San Gimignano, făcând cu rândul cu fratele Paolo și sora lui Maria Antonietta pentru a nu o lăsa niciodată singură.

Via San Gimignano este un loc important în viața fostului premier. În 1964, în biserica aflată la câțiva pași de acolo, s-a căsătorit cu Carla Dall'Oglio, o fată din Moglia, în provincia Mantova, cu patru ani mai mică decât el. Încă de atunci, printre invitați s-a numărat și prietenul său de o viață Fedele Confalonieri. Apoi, s-au născut primii doi copii: în 1966 Marina (născută Maria Elvira), astăzi președinte Mondadori și Fininvest, mereu pregătită să-și apere tatăl cu tărie, atât de mult încât în ​​mai multe rânduri s-a vorbit despre intrarea ei în politică, dar mereu a negat, și în 1969 Piersilvio, care a devenit director general și vicepreședinte al Mediaset.

Unsprezece ani mai târziu, în 1980, a întâlnit-o la Teatrul "Manzoni" - aflat în proprietatea sa - pe actrița Veronica Lario, o dragoste la prima vedere. Pe aceasta a mutat-o imediat la vila din Via Rovani, atunci sediul operațional al Fininvest. Barbara s-a născut în 1984 și, câteva luni mai târziu, fostul premier a divorțat de prima sa soție. În 1986 s-a născut Eleonora (singura care nu face parte din consiliul de administrație al Fininvest) și doi ani mai târziu Luigi, absolvent al Universității Bocconi din Milano și acum unic administrator al companiei B Cinque S.r.l. și Președinte al CA la Holding Italiana Quattordicesima S.p.A.

Căsătoria civilă cu Veronica Lario a avut loc în 1990, martori au fost fostul premier Bettino Craxi și soția sa, Fedele Confalonieri și Gianni Letta.

În același an, Pier Silvio a devenit tatăl Lucreziei Vittoria, care în 2021 l-a făcut bunic, iar pe fostul premier străbunic. Sunt anii intrării în politică, ai fondării partidului Forza Italia, ai sosirii la Palatul Chigi. Între timp, copiii mai mari și-au început drumul în afacerile de familie, până când au ajuns să le conducă. Marina, care a devenit mama lui Gabriele și Silvio, s-a căsătorit cu partenerul ei Maurizio Vanadia la Arcore, în decembrie 2008, un fost dansator și în prezent director adjunct al școlii de dans din cadrul Accademia Teatro alla Scala. Atunci a fost prima ocazie în care Carla și Veronica s-au întâlnit. Doar câteva luni mai târziu, Veronica Lario se răzvrătește împotriva soțului ei și a candidatelor "nerușinate" din Forza Italia la alegerile europene. Formalizarea crizei matrimoniale declanșează un proces îndelungat în instanță pentru divorț, care continuă în timp ce izbucnește scandalul Ruby, cu un cec inițial lunar către Lario de trei milioane de euro, apoi redus la 1,4 milioane de euro, pe care sentințele ulterioare îl anulează complet, cu o cerere de restituire a aproximativ 43 de milioane de euro și cheltuielile de judecată. Povestea s-a încheiat cu o înțelegere extrajudiciară: el nu mai plătește, ea nu returnează nimic. Berlusconi a încercat întotdeauna să țină familia unită de dragul copiilor.

După despărțire, Berlusconi nu rămâne mult timp singur.

În 2011 de Crăciun, și-a oficializat relația cu Francesca Pascale, în vârstă de 26 de ani pe atunci, în cadrul programului de întemeiere a clubului "Silvio, ne lipsești", oferindu-i un inel cu diamante. În 2020, după zvonuri persistente, un comunicat de presă transmis de Forza Italia confirmă că nu mai formează un cuplu. Ea părăsește scena și în 2022 se căsătorește civil cu Paola Turci. Alături de președinte sosește o altă blondă, Marta Fascina, născută în 1990, deputată din 2018, care se alătură familiei extinse de acum a lui Berlusconi.

După Lucrezia Vittoria, pe care a avut-o la puțin peste 20 de ani, fiul său Piersilvio mai este tatăl lui Lorenzo Mattia și al Sofiei Valentina, născuți din relația cu prezentatoarea Silvia Toffanin.

Barbara are cinci copii (Alessandro și Edoardo cu Giorgio Valaguzza; Leone, Francesco Amos și Ettore Quinto cu Lorenzo Guerrieri, cunoscut după relația cu fotbalistul Alexandre Pato). Eleonora are trei copii (Riccardo, Flora și Artemisia), Luigi doi copii - Emanuele Silvio și Tommaso Fabio - născuți anul trecut. Ultima căsătorie celebrată (fără valoare legală) de Silvio Berlusconi a fost cu Marta Fascina, într-o ceremonie privată pe 19 martie 2022, de Ziua Tatălui.

content-image

Silvio Berlusconi a lăsat o moștenire de peste 4 miliarde de euro, care va fi împărțită între cei cinci copii

Cinci copii din două căsătorii: moștenirea lui Silvio Berlusconi va fi împărțită între ei, o moștenire care ajunge la aproape 4 miliarde de euro. Numai în fața notarului se va afla dacă a treia soție, Marta Fascina, cu care s-a însurat doar "simbolic", într-o căsătorie fără valoare legală în 2022, va primi o parte din proprietățile și conturile bancare ale Cavalerului, dar atenția este concentrată pe reorganizarea Fininvest, holdingul cu 4,9 miliarde de capital net, relateaza Ansa citat de Rador.

Din declarația de avere pe 2021, prezentată de Berlusconi în Parlament, reiese o sumă impozabilă de aproape 18 milioane de euro (17.697.119 de euro).

Din documentația prezentată reiese structura averii sale, formate din firme, dar și din imobile.

Deține direct trei supervile (Vila Due Palme din Lampedusa, vila din Antigua, în Antile, unde are și terenuri, și Villa Campari din Lesa, pe Lacul Maggiore), precum și cinci apartamente și două garaje la Milano, în reședința sa istorică din Viale San Gimignano. Pe numele lui sunt și trei bărci, Principessa vai via (un maxiyacht cu vele de 42 de metri de la șantierul naval Perini), San Maurizio și Sweet Dragon, o barcă cu motor Magnum '70 (care a fost implicată într-un accident mortal, anul trecut, la lângă Porto Cervo, în Sardinia). În sfârșit, sunt prezentate toate investițiile directe: în Dolcedrago unde sunt concentrate activitățile imobiliare (Essebi Real Estate, Immobiliare Dueville, Immobiliare Idra), în holdingurile Prima, Seconda, Terza și Ottava cu care controlează Fininvest, și mici acțiuni la Banca Popolare di Sviluppo di Napoli, la Banca Popolare di Sondrio și la clubul sportiv Forza 5.

Averea imobiliară este uluitoare. Numai reședințele sale valorează 100-150 de milioane de euro, de la Vila din Arcore până la cea din Macherio, dar mai sunt casele de vacanță din Porto Rotondo și Cannes, cu o valoare estimată la 500 de milioane de euro, doar pentru a da câteva exemple de portofolii ale companiilor imobiliare.

Berlusconi deține și 60% din Brianzadue, în al cărei portofoliu imobiliar în valoare de aproximativ 30 de milioane de euro apar Villa Sottocasa din Vimercate (Monza) și Villa Gernetto din Lesmo.

Tema centrală a succesiunii este, însă, divizarea a 61% din Fininvest, compania care controlează Mfe-Mediaset. Dacă partea lui Silvio Berlusconi ar fi repartizată în cote egale celor cinci copii ai săi, majoritatea Fininvest ar trece la Barbara, Eleonora și Luigi. Dacă, în schimb, în ​​testamentul său, Berlusconi ar fi dispus diferit asupra unei treimi din moștenire, Barbara, Eleonora și Luigi s-ar putea opri la aproximativ 45% și, prin urmare, nu vor deține controlul absolut. Ideea care se vehiculează este că, în cazul în care controlul ar trece la cei trei copii pe care Berlusconi i-a avut cu Veronica Lario, posibilitatea de a ceda controlul ar fi mai mare, deoarece Barbara, Eleonora și Luigi nu sunt implicați în conducerea companiilor din grup. Piersilvio, pe de altă parte, este implicat personal în calitate CEO al Mfe, iar Marina Berlusconi este președintele Mondadori și al Fininvest.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.