Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patriarhul Chiril I al Rusiei: A trăi fără Dumnezeu, la fel de distructiv atât pentru om, cât şi pentru societate

patriarhul Kiril

Cu doar o zi înainte de sosirea sa în România, Patriarhul Chiril al Moscovei a acordat un amplu interviu revistei Q Magazine în care a vorbit despre ateism, despre Biserică pe internet, dar şi despre religie ca factor politic.

Citeşte şi: Ministrul Culturii, BĂTAIE DE JOC pe restituirea donaţiilor pentru Cuminţenia Pământului. Speculaţii şi acuzaţii de FURT după lansarea procedurii

"Biserica poate și trebuie să ducă lucrarea sa în spațiul virtual, predicând Cuvântul lui Dumnezeu și mărturisind despre Adevăr. Cu toate acestea, trebuie înțeleasă totuși: ceea ce facem în lumea virtuală este orientat spre lumea reală. Fiecare utilizator al rețelei este o persoană vie, nu un obiect virtual.", susţine Patriarhul Chiril.

Referitor la modul în care Biserica se raportează la Internet, Patriarhul Chiril a declarat că: "în lumea virtuală se întâmplă o mulțime de lucruri oribile, proaste, necinstite,uneori chiar infracțiuni. Așa cum de fapt se întâmplă și în lumea reală. Important este să ținem cont de aspectele negative care ne pot aștepta acolo.  Pe Internet poți găsi foarte multă informație falsă, care de cele mai multe ori îl irită pe om, îl abate de la ce trebuie să facă în mod obișnuit, îi crează sentimente neplăcute, și, mai ales, sunt foarte multe cazuri când se pune o informație pe internet cu titlu de certitudine, deși este o speculație, o bârfă. Care de obicei este și foarte agresivă. Este foarte important să ținem minte cuvintele Mântuitorului: „Cu cuvintele tale ai să fii mântuit și tot prin cuvintele tale ai să fii judecat".

Citeşte şi : CSM, precizări de ULTIM MOMENT despre mica 'grațiere'

„Vizita mea în România este legată de evenimentele importante organizate zilele acestea de Biserica Ortodoxă Română, dedicate amintirii luptelor împotriva lui Dumnezeu, în urmă cărora au suferit toate Bisericile din Europa de Est. Noi toţi am fost victimile ideologiei ateiste şi ale sistemului în care nu mai era loc pentru credinţă în Dumnezeu.În spatele lozincilor care arătau grijă pentru popor, se ascundea antipatia pentru Biserică şi pentru tot ce era legat de religie. Astfel de schimbări revoluţionare periculoase ar fi fost imposibile dacă o parte semnificativă a concetăţenilor noştri, cu voie sau fără voie, nu ar fi simpatizat ideea construirii Raiului pe Pământ , aşa cum o vedeau clasicii marxism-leninismului. Acest rai presupunea distrugerea tuturor disidenţilor și a celor care luptau pentru credință.Cu toate acestea, autorităţile nu au reuşit să despartă credincioşii de credinţa lor, iar acum noi în Rusia, în România, dar şi în alte ţări, trăim epoca renaşterii religioase. Bisericile ortodoxe se adună în România pentru a aminti timpurile de persecuţie pentru credinţă, dar şi pentru a vorbi despre pericolele vieţii fără Dumnezeu.Alegerea de a trăi fără Dumnezeu este la fel de distructivă atât pentru om, cât şi pentru societate, indiferent dacă este impusă din exterior sau este rezultatul unei alegeri libere.", a completat patriarhul Chiril I al Moscovei și al Întregii Rusii pentru Q Magazine.

Patriarhul Moscovei, Kiril, va vizita, pentru prima dată România, în perioada 27-28 octombrie, unde va participa la aniversarea a 10 ani de la întronizarea patriarhului Daniel.

Citeşte şi: Tudose contrazice datele EUROSTAT: 'Deficitul, SUB 3%. Nu se impune schimbarea ministrului Finanţelor' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.