Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patriarhul Daniel, în centrul unui scandal. Lider PNL: Biserica Ortodoxă Română nu e a PSD-ului

patriarhul Daniel

Patriarhul Daniel a primit duminică titlul de cetăţean de onoare al judeţului Timiş, judeţ în care s-a născut. Ceremonia a avut loc, imediat după întronizarea noului mitropolit al Banatului, într-un loc inedit: în hotelul oamenilor de afaceri Marius şi Emil Cristescu. Cei care deţin şi complextul turistic în care premierul Victor Ponta a petrecut Revelionul, chiar dacă, oficial, complexul era închis.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, i-a oferit Patriarhului Daniel titlul de cetăţean de onoare. Ceremonia nu a fost lipsită de scandal. Reprezentaţii BOR au refuzat iniţial să permită accesul presei la eveniment, pe motiv că trustul de presă al Patriarhiei, Trinitas, ar avea exclusivitate. "Când o să învăţaţi să scrieţi de bine despre Biserică, o să puteţi intra", le-ar fi spus unii preoţi jurnaliştilor, în ciuda faptului că era vorba de un eveniment al unei instituţii publice din România.

Ulterior, organizarea evenimentului a stârnit şi critici politice. Viorel Coifan, vicepreşedinte PNL Timiş, fost preşedinte al CJ Timiş şi fost deputat, a readus în actualitate o declaraţie politică din urmă cu 10 ani, în care susţine că "Biserica Ortodoxă Română nu este a PSD-ului, ci a ortodocşilor români".

"La hotelul "Timișoara" (nici nu se putea în alt loc!), a avut loc acordarea titlului de cetățean de onoare al județului Timiș Prea Fericitului Daniel, Patriarhul BOR. Nu cunosc detaliile organizatorice ale evenimentului dar îmi permit să fac câteva comentarii:

1. Titlul de cetățean de onoare al județului, de altfel o ciudățenie protocolară știut fiind faptul că juridic nu există colectivități județene ci doar locale, se acordă la sediul autorității emitente, în cazul de față CJTavând adresa Bv. C.D. Loga nr.17.

2. Ceremonia este una publică, fiind făcută în cadrul unei ședințe festive a CJT, și prin urmare accesul publicului și mai ales a massmediei este liber și nu discriminatoriu.

3. Ceremonia nu este una colorată politic, cel puțin așa reiese din fotografiile pe care le-am văzut publicate în presă", scrie liderul liberal pe Facebook.

După reluarea declaraţiei politice din 2004, Viorel Coifan a concluzionat: "M-ar fi bucurat ca PSD să fi învățat ceva din lecția administrată în 16 noiembrie. Dar nu a fost să fie!"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.