Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patriarhul Daniel, îndemn ferm pentru români: 'Trebuie să săvârşim toate activităţile bisericeşti cu iubire faţă de Dumnezeu'

basilica.ro
Patriarhul Daniel

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a îndemnat, joi, la slujba de Te Deum oficiată cu ocazia aniversării a 14 ani de la întronizarea sa, la folosirea timpului pentru a slăvi pe Dumnezeu şi a-i ajuta pe semeni.

"Nu contează atât de mult numărul anilor, cât folosirea timpului pentru a slăvi pe Dumnezeu şi a ajuta pe semeni. (...) Reamintim faptul că Sfântul Vasile cel mare a spus: 'Nu contează numărul faptelor bune, ci iubirea smerită cu care au fost săvârşite'. De aceea, trebuie să săvârşim toate activităţile bisericeşti cu iubire faţă de Dumnezeu şi faţă de semeni şi atunci avem bucuria conlucrării cu Dumnezeu în Biserica Sa", a spus PF Daniel, informează Agerpres.

Întâistătătorul BOR a arătat că lucrarea bisericii a fost "săvârşită în comuniune, nu de unul singur, ci împreună cu cler şi popor, cu toate instituţiile bisericeşti, dar şi în cooperare cu instituţiile de stat care ne-au ajutat foarte adesea în lucrarea din ţară, cât şi în lucrarea pastorală din diaspora română".

Înaltul ierarh ortodox a mulţumit "în mod deosebit" pentru ajutorul acordat continuării lucrărilor de construire, pictare şi dotare a Catedralei Mântuirii Neamului.

Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieşteanul a elogiat, la finalul slujbei de Te Deum, lucrarea pastorală şi misionară a Patriarhului BOR, pe parcursul celor 14 ani parcurşi de la întronizarea sa în anul 2007, amintind iniţiativa PF Daniel de marcare, începând din 2008, a "Anilor omagiali" consacraţi, printre altele, unor teme precum: Sfânta Scriptură, Sf. Vasile cel Mare, Crezul Ortodox şi Autocefalia BOR, Sfânta Familie, Sfântul Maslu şi Îngrijirea bolnavilor, Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, Sfinta Spovedanie şi Împărtăşanie, Sfinţii Martiri Brâncoveni, Misiunea Parohiei şi Mănăstirii azi şi Sfântul Ioan Gură de Aur, Educaţia Religioasă şi Sfântul Martir Antim Ivireanul, Sfintele Icoane, Marea Unire din 1918, Satul Românesc, Pastoraţia Părinţilor şi Copiilor, Pastoraţia Românilor din afara ţării.

În cadrul evenimentului au fost citite mesaje transmise de preşedintele Klaus Iohannis, de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, un mesaj de felicitare fiind prezentat de secretarul de stat pentru Culte, Victor Opaschi.

Biserica Ortodoxă Română a aniversat, joi, într-un cadru restrâns, 14 ani de la întronizarea Patriarhului Daniel.

Cu acest prilej, de la ora 8,30, s-a săvârşit Sfânta Liturghie în Paraclisul "Sfântul Grigorie Luminătorul" al Reşedinţei Patriarhale, iar la ora 12,00, în Altarul de vară al Catedralei Patriarhale "Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena", slujba de Te Deum.

Evenimentul s-a desfăşurat "într-un cadru restrâns" din cauza condiţiilor restrictive impuse de pandemia de coronavirus, la Te Deum fiind prezenţi, alături de PF Daniel, Preasfinţii Episcopi Vicari din Bucureşti, membrii Permanenţei Consiliului Naţional Bisericesc şi membrii Permanenţei Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor".

Ceremonia de întronizare a Preafericitului Părinte Daniel ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe a avut loc la 30 septembrie 2007, înaltul ierarh fiind ales în funcţie după decesul Patriarhului Teoctist, la 30 iulie 2007.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.