Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patriarhul Daniel, mesaj special pentru credincioşi în slujba de Anul Nou

patriarhul daniel

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a oficiat în Catedrala Patriarhală din Bucureşti, la trecerea în Anul Nou civil 2016, slujba Acatistului Domnului nostru Iisus Hristos. Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a fost înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Împreună cu Patriarhul României s-au rugat, în lăcaşul de cult, sute de credincioşi.

Slujba a fost însoțită de rugăciuni de mulțumire pentru binefacerile primite în anul ce a trecut și de rugăciuni la intrarea în noul an.

În cuvântul său, Patriarhul României a evidenţiat faptul că anul în care am intrat este un alt dar pe care îl primim de la Dumnezeu, de aceea, acum, la cumpăna dintre ani trebuie să ne gândim mai mult la ceea ce înseamnă darul timpului pentru viaţa oamenilor.

„Timpul este măsura devenirii celor chemaţi de la nefiinţă la fiinţă, toate realităţile care se află în devenire devin în timp. Dumnezeu Cel veşnic este deasupra timpului, dar toate făpturile create de El sunt create deodată cu timpul, cresc, rodesc şi se împlinesc în timp ca pregătire pentru viaţa veşnică. Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Fiul cel veşnic al lui Dumnezeu, deşi este mai presus de timp, a intrat în timp, adică S-a făcut om la vremea potrivită sau la plinirea vremii, cum se spune în Epistola Sfântului Apostol Pavel către Galateni şi a inaugurat astfel timpul mântuirii, adică timpul unirii omului cu Dumnezeu. De aceea, apostolul neamurilor consideră timpul trăit în credinţă şi în comuniune cu Hristos ca fiind timpul mântuirii”, a spus Patriarhul României, potrivit basilica.ro.

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a mai arătat că într-o clipă noi putem câştiga mântuirea prin pocăinţă sau o putem pierde dacă moartea ne găseşte nepregătiţi duhovniceşte, adică despărţiţi de Dumnezeu prin necredinţă şi fapte rele.

„Timpul este darul cel mai de preţ al vieţii noastre şi avem două feluri de a folosi timpul pentru mântuire: în rugăciune şi pocăinţă pentru păcatele săvârşite ca răscumpărare a timpului pierdut şi în rugăciune şi fapte bune ca rodire şi sfinţire a timpului. Când recunoaştem că mult timp am pierdut departe de Dumnezeu nu ne mai rămâne decât să ne întoarcem îndată spre El până nu ajungem la mormânt, cum se spune în rugăciunile de la Vecernia Rusaliilor: «mai înainte de a ne întoarce în mormânt învredniceşte-ne Doamne să ne întoarcem la Tine». În toată vremea şi în tot ceasul trebuie să lăudăm pe Dumnezeu, să Îi mulţumim şi să Îi cerem ajutorul deoarece binele se săvârşeşte numai cu ajutorul lui Dumnezeu”, a spus Preafericirea Sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.