Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patriarhul Daniel, vizită istorică la Moscova: Preafericitul Părinte va fi primit de Vladimir Putin

Inquam Photos / Alexandru Busca
Inquam Patriarhul Kiril Patriarhul Daniel Kiril Daniel

Delegaţia Bisericii Ortodoxe Române, condusă de Patriarhul Danie, se va întâlni cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, anunță Realitatea Tv.

O delegaţie a Bisericii Ortodoxe Române, condusă de Patriarhul Daniel, se află la Moscova, la invitaţia Patriarhului Rusiei, Kiril, pentru a participa la manifestările jubiliare consacrate împlinirii a 100 de ani de la restabilirea patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusă.

Patriarhul Daniel se află la Moscova în perioada 2 – 5 decembrie, cu prilejul festivităţilor organizate la împlinirea a 100 de ani de la restabilirea patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusă.

Din delegaţia Patriarhiei Române mai fac parte arhiepiscopul Târgoviştei, Nifon, şi preoţii consilieri patriarhali Michael Tiţa, Ştefan Ababei, arhid. Maxim Ţifui, consilier eparhial, şi pr. Eugeniu Rogoti, traducător.

Patriarhul Daniel s-a întâlnit duminică, în Sala Tronului de la Reşedinţa “Danilovski”, cu Kiril, patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, iar luni, când s-au împlinit 100 de ani de la întronizarea Sfântului Tihon, primul patriarh rus după anul 1700, când împăratul Petru cel Mare a reformat Biserica Ortodoxă Rusă, reprezentanţii Bisericilor Ortodoxe locale au concelebrat Sfânta Liturghie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.