Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patriarhul Kirill a discutat cu Lukașenko despre viitorul ființei umane (video)

belta.by
Aleksandr Lukasenko - Kirill

Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, a avut luni o discuție „lungă” cu Patriarhul Rusiei, Kirill, despre viitorul ființei umane, potrivit agenției de presă Belta.

„Am încercat împreună să răspundem la o serie de întrebări legat de o problemă foarte complexă și, poate, neînțeleasă de toată lumea - supraviețuirea civilizației umane. Încotro merge lumea? Ce se întâmplă cu oamenii, cu civilizația umană?", a spus Patriarhul Kirill, la finalul discuțiilor.

Potrivit acestuia, nu este vorba doar de provocările legate de război, ecologie sau încălzirea globală, ci problema o reprezintă pericolul pentru ființa umană.

„Pentru că dacă o persoană pierde liniile directoare morale, el încetează să mai fie o persoană în sensul deplin al cuvântului. Sarcina diavolului este ca o persoană să nu mai poată face distincția între bine și rău. Acolo unde este răul, există moarte și distrugere. Și acolo unde este bunătate, acolo este viață. Pe scurt, v-am transmis această conversație filosofică”, a mai șeful Bisericii Ortodoxe Ruse.

"Mă bucur că șeful statului belarus este îngrijorat de asemenea probleme globale”, a adăugat Kirill.

„Trăim vremuri grele. Pentru poporul nostru, vizita dumneavoastră este un semn bun, un semn de solidaritate în fața forțelor malefice, cum spune Domnul nostru. Eu cred că adevărul este de partea noastră și adevărul este întotdeauna cel mai puternic, așa că vom rezista oricărei presiuni asupra noastră, oricare ar fi aceasta. Să fie sub forma unei rebeliuni, sau a unui război hibrid sau chiar clasic, noi vom supravieţui”, i-a spus Lukașenko patriarhului rus.

„Vai de rasa umană dacă lumea va fi condusă de standarde dezvoltate în afara participării oamenilor, undeva în unele centre, iar sub aceste standarde atât politica cât și cultura vor fi false, la fel și viețile oamenilor. Prin urmare, astăzi suveranitatea reală este mai mult decât suveranitatea politică. Mă bucur să constat că Belarus aparține acelor state despre care se poate spune că este un stat suveran. Și Dumnezeu să facă să rămână aşa”, a adăugat Kirill.

„În contextul globalizării, menită să se asigure că toată identitatea dispare și toată lumea de pe planeta Pământ este adusă sub aceleași standarde, lupta pentru identitate este o luptă pentru supraviețuirea națiunii”, a subliniat el. „Poate nu în plan fizic, dar într-un sens spiritual și cultural, este o luptă pentru supraviețuire”, a menționat patriarhul rușilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.