Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patrick Vieira: 'Uşile nu sunt deschise pentru antrenorii de culoare'

www.thesefootballtimes.co
Patrick Vieira

"Uşile nu sunt deschise" pentru antrenorii de culoare, a declarat marţi tehnicianul lui Crystal Palace, Patrick Vieira, scrie BBC, potrivit Agerpres.

Vieira, care este singurul antrenor de culoare în Premier League, a afirmat că Federaţia engleză de fotbal (FA) trebuie să facă mai multe pentru a încuraja accederea persoanelor de culoare în conducerile cluburilor sau pe băncile tehnice.

Potrivit BBC, 43% dintre jucătorii din Premier League sunt de culoare, dar în structurile de conducere ale cluburilor, persoanele de culoare sunt doar în proporţie de 4,4%.

"Trebuie oferite oportunităţi egale tuturor persoanelor, indiferent de culoarea pielii lor. Suntem la fel de buni ca oricine altcineva, trebuie să avem şanse ca toată lumea", a spus Vieira.

FA a adoptat, în 2020, Codul de diversitate, prin care îşi propune să combată inegalitatea rasială în fotbalul englez la toate nivelurile.

Crystal Palace, care în etapa trecută a pierdut cu 3-0 partida cu Everton, este în prezent pe locul 13 în Premier League, cu 13 puncte după 12 etape.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.