Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patronatele din petrol și gaze apreciază revizurile legii offshore și a legii petrolului

Wilhelmsen
offshore

Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG) apreciază că noile revizuiri propuse de Ministerul Energiei pentru legea Offshore și legea Petrolului, în forma publicată în data de 20 septembrie, contribuie la clarificarea și îmbunătățirea cadrului fiscal, arată un comunicat al asociației, potrivit Mediafax.

Prin setul de amendamente nou introdus, autoritățile recunosc deopotrivă necesitatea asigurării stabilității și competitivității regimului fiscal aplicabil sectorului offshore, spune federația. “Rezervele naturale de gaze descoperite la Marea Neagră reprezintă nu doar o mare oportunitate de dezvoltare a României, ci și o reală necesitate pentru economia națională dar și pentru securitatea energetică a țării. Investițiile în offshore la Marea Neagră contribuie semnificativ la siguranța aprovizionării cu gaze pentru consumatorii industriali și casnici din România, dar înseamnă în același timp o sursă de venituri bugetare de netăgăduit, precum și o modalitate de generare de locuri de muncă în economia țării. Investitorii nu cer nici lucruri multe, nici complexe. Investitorii cer stabilitate fiscală, predictibilitate legislativă, liberalizarea pieței și asigurarea unui cadru competitiv și dezvoltarea infrastructurii naționale de gaze naturale. FPPG salută faptul că autoritățile doresc modificarea legislației în favoarea dezvoltării proiectelor de investiții în petrol și gaze. Totodată, FPPG își afirmă în continuare deplina disponibilitate pentru dialogul cu autoritățile în vederea construirii unui cadru de reglementare cât mai eficient pentru dezvoltarea economică a României și cât mai favorabil derulării de investiții semnificative în sectorul energetic românesc”, susține Daniel Apostol, Director de Relații Externe FPPG.

Citește și: Sorina Pintea, criticată DUR după anunțul de suspendare a exportului de citostatice: 'Problema este falsă'

FPPG spune că, dat fiind nivelul ridicat de risc în regiunea Mării Negre, România trebuie să acționeze pentru sporirea atractivității și a competitivității sale ca destinație a capitalului, a tehnologiei și a know-how-ului în sectorul offshore, ținând în permanență seamă de cele mai bune practici în domeniu la nivel mondial, precum și de tendințele internaționale și regionale.

Ministerul Energiei a pus în dezbatere publică un proiect de lege pentru modificarea și completarea Legii offshore și Legii petrolului, prevederile fiind în măsură să satisfacă unele dintre nemulțumirile companiilor din industrie. Astfel, aspectele ce ar urma să fie modificate sunt: clarificarea și completarea prevederilor privind stabilitatea regimului fiscal și de redevențe petroliere incluse în Legea Offshore, în condițiile în care asigurarea și reconfirmarea stabilității este o condiție esențiala nu numai din punct de vedere legal, dar și din punct de vedere economic, pentru a face posibilă continuarea investițiilor în proiecte offshore având în vedere: costurile semnificative ale investițiilor offshore, durata îndelungată a realizării proiectelor și riscurile specifice ridicate ale investițiilor offshore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.