Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patronul clubului londonez de fotbal Tottenham Hotspur, arestat la New York

Mike Egerton / PA Images / Profimedia
joe lewis Tottenham

Miliardarul britanic Joe Lewis, acţionar majoritar al clubului londonez de fotbal Tottenham Hotspur, a fost arestat miercuri înainte de apariţia sa în aceeaşi zi în faţa justiţiei americane pentru trafic de informaţii privilegiate, a anunţat un procuror, informează AFP și Agerpres.

Omul de afaceri în vârstă de 86 de ani, instalat în Bahamas, este acuzat că a "orchestrat o stratagemă neruşinată" de trafic de informaţii privilegiate, a declarat marţi procurorul districtului de sud din New York, Damian Williams, când şi-a anunţat rechizitoriul.

"Inculpaţii au fost arestaţi în această dimineaţă şi vor apărea (în instanţă) mai târziu astăzi", a indicat biroul său într-o declaraţie miercuri.

Avocatul lui Joe Lewis a susţinut că justiţia americană a făcut o "eroare gravă de judecată" acuzându-l pe clientul său.

"Domnul Lewis a venit voluntar în Statele Unite pentru a răspunde acestor acuzaţii neîntemeiate, iar noi îl vom apăra cu fermitate în instanţă", a adăugat David Zornow într-un comunicat transmis AFP.

Acuzațiile care i se aduc

Între 2013 şi 2021, Joe Lewis ar fi "abuzat de accesul său la consiliile de administraţie" ale diferitelor companii pentru a oferi informaţii care nu sunt disponibile publicului larg "relaţiilor sale amoroase, asistenţilor săi personali, piloţilor săi privaţi şi prietenilor săi", care ar fi acţionat atunci pe baza acestor informaţii şi ar fi "câştigat milioane de dolari la bursă".

Rechizitoriul, lung de 29 de pagini, enumeră cele 19 acuzaţii aduse omului de afaceri, inclusiv câteva pentru "fraudă bursieră". El riscă până la 25 de ani de închisoare pentru cea mai gravă acuzaţie.

Potrivit procurorului, miliardarul ar fi furnizat aceste informaţii ca mijloc de a-şi remunera angajaţii sau de a oferi cadouri prietenilor sau cuceririlor, descriind schema drept "corupţie corporativă clasică" şi "înşelăciune".

Ceilalţi doi inculpaţi, Patrick O'Connor şi Bryan Waugh, sunt doi piloţi angajaţi de omul de afaceri pentru avioanele sale private, potrivit parchetului.

Joe Lewis este considerat unul dintre cei mai bogaţi oameni din Marea Britanie, cu o avere estimată la peste 6 miliarde de dolari conform Forbes, avere bazată pe activităţile sale de tranzacţionare (schimb valutar) începând din anii 1980.

Miliardarul este proprietarul unei companii din Bahamas, Tavistock Group, a cărei filială ENIC a devenit acţionar al lui Tottenham, club din Premier League, în 2001.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.