Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru activiști pentru climă au fost amendaţi pentru că au protestat într-o clădire universitară din Portugalia

Freepik.com
Portugalia steag

Un tribunal din Portugalia a obligat vineri patru activiști pentru climă să plătească o amendă pentru că au ocupat o clădire universitară pentru a protesta împotriva a ceea ce ei consideră a fi lipsă de acțiune politică pentru combaterea schimbărilor climatice.

Protestatarii, toți studenți cu vârste cuprinse între 19 și 22 de ani, au ocupat o clădire a Facultății de Științe Umaniste din Lisabona timp de cinci zile luna trecută, până când poliția i-a forțat să plece și i-a reținut temporar la 11 noiembrie. Instanța i-a găsit vinovați de nesupunere, informează Reuters, citată de Rador.

"Indiferent de cauzele la care aderă fiecare, trebuie să o facem în conformitate cu regulile societății", a declarat judecătorul Antonio Calado în timp ce citea sentința, care poate fi încă atacată. Potrivit deciziei judecătorului, fiecare activist trebuie să plătească o amendă de 295 de euro, iar în cazul în care nu o pot achita într-o singură tranşă, activiştii pot plăti în rate sau pot presta muncă în folosul comunității.

"Considerăm că nu este corect să fim incriminați pentru că luptăm pentru mediu", a declarat una dintre studentele condamnate, Ana, pentru postul de televiziune RTP. Protestatarii nu și-au dat numele complet presei. Facultatea de Științe Umaniste a fost una dintre mai multe universități și licee din Lisabona pe care tinerii furioși pe tema crizei climatice le-au ocupat luna trecută.

Protestatarii au ieșit, de asemenea, pe străzile Lisabonei și au luat cu asalt o clădire în care vorbea ministrul portughez al economiei, António José da Costa Silva, şi au cerut demisia acestuia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.