Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru apropiaţi ai unui jihadist al grupării Statul Islamic, lichidaţi de poliţia tadjică

ISIS, iran

Poliţia tadjică a lichidat patru apropiaţi ai unui fost comandant al forţelor speciale, care a dezertat pentru a se ralia organizaţiei Statul Islamic (SI), a anunţat miercuri o sursă din cadrul Ministerului de Interne al Tadjikistanului, informează AFP. Doi fraţi şi doi nepoţi ai lui Gulmurod Halimov au fost ucişi marţi seara, după ce au încercat să atace un poliţist cu ajutorul unui cuţit, a afirmat sursa de informaţii.

De asemenea, alţi trei apropiaţi ai jihadistului au fost arestaţi. Sursa i-a calificat pe atacatori drept 'susţinători' ai SI, care se pregăteau să fugă în Afganistanul vecin, însă nu a adus dovezi pentru afirmaţiile sale. Gulmurod Halimov, care conducea forţele speciale ale Ministerului de Interne înainte de a dezerta, a difuzat în mai 2015 imagini video în care el depunea jurământul de credinţă pentru SI şi ameninţa autorităţile acestei foste republici sovietice din Asia Centrală, majoritar musulmană.

Mass-media locale au raportat decesul lui, însă autorităţile din Tadjikistan nu au confirmat niciodată aceste informaţii. Ţară laică, Tadjikistanul a făcut din lupta împotriva integrismului religios o prioritate, luând măsuri uneori radicale pentru a contracara influenţa crescândă a extremiştilor religioşi, printre care raderea forţată a bărbilor, restricţii pentru pelerinajul anual la Mecca şi o campanie împotriva purtării de hijab.

De asemenea, mai multe persoane au primit pedepse grele cu închisoarea pentru că au arborat drapelul SI sau îndemnat la raliere la gruparea jihadistă, conform Agerpres. Autorităţile au recunoscut că mai multe mii de cetăţeni ai acestei ţări au plecat din Tadjikistan pentru a se ralia SI în Irak şi în Siria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.