Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru argentinieni vor parcurge pe biciclete la Cupa Mondială de fotbal 2022, plecând din Africa de Sud în Qatar

qatar 2022

Patru argentinieni vor parcurge pe biciclete distanţa de 10.500 km dintre Africa de Sud şi Qatar, pentru a-şi susţine echipa naţională la Cupa Mondială de fotbal 2022, în cadrul unei iniţiative care include plantarea a 10.500 de arbori în ţara lor natală, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Lucas Ledezma, Leandro Blanco Pighi, Silvio Gatti şi Sebastian Rodriguez, patru prieteni din provincia Cordoba, vor începe periplul lor pe 15 mai, de la Cape Town spre Doha, în care vor străbate 15 ţări de pe două continente.

Ledezma, 34 ani, un profesor de educaţie fizică, a declarat pentru Reuters că traseul va fi acoperit în şase luni, iar sosirea la Doha este preconizată cu patru zile înainte de meciul de deschidere al Mondialului din Qatar. Sud-americanul nu este la prima experienţă de acest fel, la CM 2014 el a străbătut pe bicicletă drumul către Brazilia şi chiar în Rusia, la Mondialul din 2018. La Rio 2016, el a mers iar cu bicicleta la Jocurile Olimpice, la fel ca în 2015 la Copa America din Chile.

Pentru aventura de la CM 2022, Ledezma va fi însoţit de un autor de documentare, un scriitor şi un agent de voiaj.

''A fost o planificare de luni de zile, să căutăm ce se întâmplă în fiecare ţară, e nevoie de o cercetare profundă. Călătoria cu bicicleta este ceva frumos pentru că noi nu sărim peste nimic, simţim drumul, fiecare copac, fiecare casă, fiecare familie, kilometru cu kilometru'', a adăugat scriitorul Pighi (31 ani).

Argentina va juca primul său meci contra Arabiei Saudite, în data de 22 noiembrie, pe Stadionul Lusail.

În afară de urmărirea meciurilor, călătoria are ca obiectiv susţinerea mediului înconjurător. Fiecare kilometru străbătut va fi marcat de plantarea de copaci în munţii Cordoba, la 600 km nord-vest de capitala Buenos Aires.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.