Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru bănci sunt interesate să cumpere OTP Bank România. La cât este evaluată afacerea din România

OTP Bank
OTP Bank

Patru bănci sunt interesate să cumpere OTP Bank România. La cât este evaluată afacerea din România

Unicredit, Raiffeisen Bank International, Erste și Banca Transilvania sunt interesate să cumpere OTP Bank România, după ce acționarii maghiari au anunțat vânzarea afacerii, informează economedia.ro.

După ce acționarii maghiari au anunțat că vor să vândă banca OTP Bank România, patru bănci au depus oferte, acestea fiind: Unicredit, Raiffeisen Bank International, Erste și Banca Transilvania. Afacerea este evaluată la 300 milioane de euro sau mai mult, conform declarațiilor persoanelor apropiate tranzacției.

Unicredit este o bancă italiană. Erste și Raiffeisen Bank International sunt două bănci de top din Austria. Pe de altă parte, Banca Transilvania este cea mai mare instituție bancară din România.

Cele patru bănci au depus oferte fără caracter obligatoriu. Tranzacția ar putea include chiar și afacerea băncii din Republica Moldova. Procesul avansează acum în cea de-a doua rundă.

OTP Bank România a declarat că, în prezent, analizează și evaluează potențialii cumpărători. Instituția bancară va decide cine va prelua conducerea filialei din România în funcție de rezultat. Reprezentanții Unicredit, Raiffeisen Bank International, Erste au refuzat să comenteze informațiile, spune sursa citată, în timp ce un purtător de cuvânt al Băncii Transilvania nu a răspuns momentan.

OTP Bank România este controlată de grupul maghiar OTP Bank.

Banca a fost scoasă la vânzare în data de 23 mai. Instituția bancară își dorește să iasă din România, fiindcă are o cotă relativ mică pe piață, în ciuda tuturor încercărilor desfășurate în ultimii ani de zile, de a face cât mai multe achiziții.

„În ultimii patru ani, OTP Bank România și-a dublat dimensiunea, și-a sporit cu 50% numărul de clienți, a implementat numeroase inițiative, cu precădere în zona de digitalizare și a creat o cultură agilă, orientată spre client.

În paralel cu strategia de creștere organică a băncii, Grupul OTP a decis extinderea gamei de opțiuni strategice ale OTP Bank România prin testarea pieței în vederea unei posibile vânzări a băncii”, arată un comunicat oficial al băncii.

Banca estimează că tranzacția va dura câteva luni. În cazul succesului licitației, acordul de vânzare ar fi semnat în aproximativ 1 an.

„Acest demers nu influențează operațiunile curente, inclusiv atribuțiile și activitatea zilnică a angajaților băncii și nici obiectivele de vânzări ale OTP Bank România”, mai arată banca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.