Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru companii sud-coreene vor investi în Ungaria 70 de miliarde de forinţi, asigurând astfel 300 de noi locuri de muncă

www.stirileprotv.ro
steag Ungaria

Patru companii sud-coreene vor investi în Ungaria 70 de miliarde de forinţi, asigurând astfel 300 de noi locuri de muncă, a anunţat, joi, la Seul, ministrul ungar de externe, după ce a discutat cu omologul său sud-coreean, Kang Kyung-Wha. În vederea realizării noilor investiţii în Ungaria, acordurile au fost încheiate joi cu cele patru firme sud-coreene, a mai menţionat Péter Szijjártó, potrivit rador.ro.

Citește și: Panică în sistemul de apărare și ordine publică- ‘Vor avea pensii mai mici cu 30%’ .

Datorită investiţiilor în industria de maşini electrice şi de sănătate, valoare investiţiilor sud-coreene în Ungaria va creşte în acest an la 900 de miliarde de forinţi, ceea ce este fără precedent în istoria Ungariei. Péter Szijjártó a atras atenţia asupra faptului că economia ungară se bazează pe industria auto, deoarece 30% din producţia industrială provine din acest sector. Aşadar, pentru Ungaria are o importanţă decisivă că în noua eră a industriei auto a lumii, în epoca electromobilităţii, poate atrage acele investiţii care utilizează cele mai moderne tehnologii şi care crează un număr mare de noi locuri de muncă în cercetare şi dezvoltare, cu o valoare adăugată ridicată.

Liderul industriei automobilelor electrice este în mod clar Coreea de Sud, iar companiile de aici sunt lideri mondiali în fabricarea acumulatoarelor electrice, mai precizat oficialul ungar. Péter Szijjártó a amintit că în ultimile luni au fost încheiate mai multe acorduri de mare importanţă, iar datorită acestora companiile care se bucură de cele mai mari succese în lume au venit în Ungaria cu investiţii imense în domeniul producţiei de maşini electrice. Datorită acestui fapt, în Ungaria se construieşte cea mai mare fabrică de acumulatoare electrice din lume. În acest context, pentru prima dată în istoria economiei ungare, companiile coreene constituie cea mai mare comunitate de investitori în acest an, cele mai multe investiţii fiind realizate în Ungaria de Coreea de Sud.

Citește și: S-a întors roata- PSD vrea dublarea alocațiilor pentru copii

Astfel, Ungaria a devenit fruntaşul european al noii industrii de auto, deoarece aici va fi produsă o parte importantă a acumulatoarelor electrice care vor fi comercializate pe piaţa Europei, a mai subliniat Péter Szijjártó, care a adăugat: „Cooperarea dintre Ungaria şi Republica Coreea a înregistrat un succes fantastic, care va contribui major la modernizarea economiei ungare şi la sustenabilitatea pe termen lung a acesteia”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.