Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru fotbaliști din Argentina, arestați pentru agresiune sexuală asupra unei jurnaliste

freepik.com
femeie violata, abuzata

Patru fotbaliști argentinieni de la echipa Vélez Sarsfield, acuzați că au abuzat sexual o tânără jurnalistă într-o cameră de hotel din Tucuman, au fost arestați, după ce au compărut în fața unui judecător de la tribunalul din Buenos Aires.

 

Portarul uruguayan Sebastián Sosa, mijlocașul paraguayan José Ignacio Florentín și argentinienii Braian Cufré și Abiel Osorio au fost plasați în arest la ordinul procurorului de caz de la tribunalul din San Miguel de Tucumán, capitala provinciei cu același nume situată la 1.200 de kilometri nord de Buenos Aires.

În urma hotărârii judecătorești, Velez Sarsfield a anunțat suspendarea contractelor celor patru jucători.

Potrivit documentelor inițiale ale tribunalului, deși sunt patru persoane acuzate, cele mai compromise sunt trei, întrucât Sosa, portarul lui Vélez, ar putea fi judecat, dar cu un rol secundar, întrucât l-a invitat pe denunțător la hotelul unde ar fi avut loc abuzul.

Jurnalista consideră că a fost drogată și apoi violată de cei patru fotbaliști

 

O femeie a relatat că a fost victima unui viol în grup comis de cei patru jucători în primele ore ale dimineții de duminică, 3 martie, într-un hotel din oraș, la câteva ore după remiza dintre Velez și echipa locală Atletico Tucuman din campionatul argentinian.
Identitatea tinerei, care este jurnalistă, nu a fost dezvăluită.

Potrivit plângerii, la puțin timp după miezul nopții de 3 martie, tânăra a ajuns la hotel și a intrat în camera 407, unde, pe lângă Sosa, se aflau alți trei fotbaliști.

'Am băut câteva beri', a povestit ea, 'iar apoi mi-au oferit un lichior care mi-a provocat amețeli, stare de rău și somnolență, până la punctul în care a trebuit să mă întind pe un pat în stare de stupoare.

"A fost atunci", a asigurat ea în plângerea depusă de avocata Patricia Neme, "când, fără niciun consimțământ, cei patru au abuzat sexual de mine“. În acel moment, potrivit relatării sale, a fost abuzată sexual fără niciun consimțământ. Tânăra a părăsit hotelul pe cont propriu.

Sosa a fost singurul dintre cei patru acuzați care a vorbit public și a negat acuzația.

Fotbaliștii argentinieni și scandalurile sexuale din ultima vreme

 

Aceasta nu este prima dată când acuzații similare au fost făcute împotriva jucătorilor de la Vélez și de la alte cluburi argentiniene.

La sfârșitul anului 2020, o femeie i-a acuzat pe Thiago Almada și Miguel Brizuela de abuz sexual în timpul unei petreceri private, iar ambii au fost dați afară din echipă și inculpați de justiție. În februarie 2021, clubul a anunțat reintegrarea lor în echipă, făcând referire la includerea de noi probe, rapoarte de expertiză și mărturii în procesul judiciar.

Columbianul Sebastian Villa așteaptă să fie judecat pentru un presupus abuz sexual asupra unei tinere în 2021, când era jucător la Boca Juniors.

Între timp, fundașul lui Independiente Nahuel Zarate a fost condamnat în 2017 la șase ani și jumătate de închisoare pentru abuz sexual.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.