Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru lei de la o grădină zoologică din Spania, testaţi pozitiv la COVID-19

lei

Patru lei de la Grădina Zoologică din Barcelona au fost testaţi pozitiv la COVID-19, au precizat marţi autorităţile veterinare din această ţară, în cazul celui de-al doilea caz cunoscut de coronavirus depistat la feline mari, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Trei exemplare femelă pe nume Zala, Nima şi Run Run, precum şi un mascul, Kiumbe, au fost testaţi după ce îngrijitorii au observat prezenţa unor simptome uşoare de coronavirus.

Doi angajaţi ai grădinii zoologice au fost testaţi de asemenea pozitiv la coronavirus, au mai precizat autorităţile, după ce focarul a fost detectat pentru prima dată luna trecută.

Autorităţile au demarat o anchetă pentru a afla modalitatea prin care leii s-au infectat.

Citește și: Klaus Iohannis s-a autodenunțat - OPINIE

Îngrijitorii au recoltat probe pentru testele PCR în acelaşi fel ca şi în cazul oamenilor, animalele fiind obişnuite cu prezenţa angajaţilor grădinii zoologice.

Serviciul Veterinar din Barcelona şi-a contactat colegii de la Bronx Zoo din New York, unde patru tigri şi trei lei fuseseră testaţi pozitiv la COVID-19 în aprilie. Este singura grădină zoologică unde au mai fost înregistrate cazuri de feline mari care au contractat coronavirus. Toate animalele s-au însănătoşit.

''Grădina Zoologică a contactat şi colaborat cu experţi internaţionali precum Serviciul Veterinar al Bronx Zoo, singurul care a documentat cazuri de infectare cu Sars-CoV-2 la feline'', a precizat grădina zoologică din Barcelona într-un comunicat.

''Leii au primit îngrijiri veterinare pentru starea lor clinică moderată - similară cu simptomele unei gripe uşoare - cu medicamente antiinflamatoare şi au fost monitorizaţi stric, răspunsul animalelor fiind adecvat'', se mai spune în comunicatul instituţiei.

Exemplarul mascul, în vârstă de patru ani, precum şi femelele, care au fiecare 16 ani, nu au intrat în contact cu alte animale ale grădinii zoologice, deschise în prezent vizitatorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.