Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV | La patru luni de la asasinarea lui Ioan Crișan, procurorii nu au nici măcar UN SUSPECT: Ce spune Parchetul General despre anchetă

Ioan Crişan

Autoritățile de forță din România nu au reușit încă să deslușească toate ițele asasinatului de la Arad. Anchetatorii cercetează cazul in rem (n. r.: cu privire la faptă, nu la posibili suspecți), la patru luni de la teribilul asasinat. Ioan Crişan a murit în 29 mai, după ce maşina pe care o conducea a explodat.

În data de 31 mai procurorii Parchetului General au încadrat explozia la omor cu premeditare.

STIRIPESURSE.RO a vrut să afle care este stadiul anchetei, având în vedere că au trecut patru luni de la tragicul eveniment. Am adresat în acest sens mai multe întrebări Parchetului despre stadiul anchetei, dacă există un cerc de suspecți, dacă sunt din străinătate / din țară sau dacă sunt cumva angajați ai Ministerului Apărării Naționale.

În răspunsul oferit de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție anchetatorii susțin că dosarul este în curs de soluționare, se cercetează faptele, dar nu pot da încă detalii despre suspecți.

„Vă comunicăm faptul dosarul la care faceți referire se află în lucru la Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, efectuându-se cercetări in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev. de art. 188 alin. 1 Cod penal.

Totodată, vă informăm că, având în vedere caracterul nepublic al procedurii în timpul urmăririi penale, astfel cum statuează art. 285 alin. 2 din Codul de procedură penală, precum și prevederile art. 12 alin. 1 lit. e și f din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public și pe cele ale Ghidului de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass-media, aprobat de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii prin Hotărârea nr. 197 din 17 septembrie 2019, alte informații nu vă pot fi furnizate în acest moment”, a precizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în exclusivitate pentru STIRIPESURSE.RO.

Este deja cunoscut faptul că anchetatorii români colaborează cu alte forțe de ordine din străinătate, asta pentru că se presupune că asasinii ar fi fost din străinătate. De asemenea, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, dădea asigurări în 9 iunie că procurorul de caz se ocupă temeinic să strângă probe, pentru a afla cine se află în spatele asasinatului. „De ce procurorul de caz nu poate da elemente din anchetă, eu înţeleg perfect şi are în acest moment libertatea să decidă când va da elemente din această anchetă, pentru că nu spune că nu vrea să spună, ci pentru că orice ar spune, în opinia mea, ar divulga anumite ipoteze anumite piste de lucru ceea ce ar fi infracţiune”, a preizat Lucian Bode, în 9 iunie. Ministrul preciza atunci că Poliția Română se implică activ și sprijină ancheta.

„Gura” lumii vorbește

Se zvonește că asasinatul de la Arad a fost cauzat de o reglare de conturi, iar Ioan Crișan ar fi fost „vânat” pentru presupuse datorii către diverși oameni de afaceri. În presă au apărut informații despre o posibilă relație de afaceri cu un austriac de origine rusă.

CV-ul lui Ioan Crişan

Ioan Crişan a lucrat 25 de ani ca electronist la Aeroportul Arad, iar apoi s-a ocupat de transporturi şi a ajuns să-şi transforme pasiunea pentru pescuit într-o afacere.

Crişan a înfiinţat prima crescătorie de somn african din România, în fosta Fabrică de Cânepă din Iratoşu.

În 2013, Crişan declara pentru Adevărul că are 22 de bazine, din care 15 erau pline cu somni de diferite dimensiuni, de la 250 g la 15 kg. Ioan Crişan mai spune atunci că a făcut investiţiişi a modernizat şi automatizat ferma. Crişan a început afacerea în 2007, cu un împrumut de la bancă şi prieteni, de 260 de mii de euro. Cu aceşti bani a cumpărat 50 de hectare de teren, utilaje şi peşte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.