Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru migranţi au fost găsiţi decedaţi de 'frig şi de foame' în Tunisia

Tunisia

Trupurile a patru migranţi din Africa Subsahariană, morţi ''probabil de frig şi de foame'', au fost găsite într-o regiune central-estică din Tunisia, nu departe de graniţa cu Algeria, au precizat joi pentru AFP surse din autorităţile regionale.

''Trei cadavre au fost descoperite miercuri, iar un altul în urmă cu cinci zile, la Haidra, în guvernoratul Kasserine'', în apropie de frontiera algeriană, a precizat pentru AFP Abdelghani Chaabani, director regional pentru Sănătate.

Cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani, migranţii, patru bărbaţi, erau originari din Africa Subsahariană, iar unul dintre ei, singurul care avea asupra lui un act de identitate, era cetăţean din Coasta de Fildeş, potrivit aceleiaşi surse.

Au ajuns în Tunisia după ce au trecut graniţa cu Algeria, potrivit Agerpres.ro.

Trupurile neînsufleţite au fost transferate la un spital din Kasserine pentru o autopsie, ''dar cel mai probabil au murit din cauza frigului şi a foamei'', a adăugat Chaabani.

Sute de migranţi sosesc în Tunisia încercând să ajungă în zona de litoral şi să traverseze clandestin Mediterana până în Europa, cel mai adesea înghesuindu-se pe ambarcaţiuni improvizate.

Italia este unul dintre principalele puncte de intrare în Europa pentru migranţii care vin din Africa de Nord, majoritatea din Tunisia şi Libia, două ţări în care numărul de migranţi a crescut considerabil în 2021.

Peste 123.000 de migranţi au debarcat în Italia în 2021 în comparaţie cu peste 95.000 în 2020, potrivit statisticilor Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite (UNHCR).

Aproape 2.000 de migranţi au fost daţi dispăruţi în 2021 sau au murit înecaţi în Mediterana în comparaţie cu 1.401 în 2020, potrivit aceleiaşi surse.

''Ruta de migraţie cea mai periculoasă din lume rămâne, potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM), cea care leagă Libia şi Tunisia de Italia şi de Malta, cu peste 18.000 de decese din 2014.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.