Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru morţi într-un azil de bătrâni din Franța, în urma unei posibile intoxicaţii alimentare

batran

Patru rezidenţi ai unui azil pentru bătrâni din sud-vestul Franţei au murit duminică seara în urma unei posibile intoxicaţii alimentare, a declarat luni prefectura departamentului Haute-Garonne, citată de AFP potrivit Agerpres.

"Douăzeci şi doi de rezidenţi ai azilului 'La Cheneraie' din Lherm au fost victimele unei intoxicaţii alimentare în seara zilei de 31 martie, după cină", a indicat prefectura într-un comunicat, adăugând că alte 15 persoane sunt în stare de "relativă urgenţă".

O anchetă "este în curs de desfăşurare pentru a determina sursa posibilei intoxicaţii alimentare" în acest azil din apropierea oraşului Toulouse, potrivit prefecturii citate.

"Resturile cinei au fost izolate şi păstrate" pentru a fi analizate, a completat Agenţia Regională de Sănătate (ARS) într-un comunicat.

ARS a demarat primele cercetări duminică seara, urmând ca luni acestea să fie continuate pe baza unui chestionar privind hrana, completat de rezidenţi.

"Suspectăm o intoxicaţie alimentară, deoarece evenimentele au avut loc după masă (...) Analizele vor începe cel târziu luni dimineaţa", a declarat subprefectul Marie-Paule Demiguel pentru canalul de televiziune BFM.

Echipele de asistenţă medicală au ajuns imediat la faţa locului, urmate la scurt timp de subprefect şi de un reprezentant al parchetului.

Deschis în 2006, acest azil privat găzduieşte 82 de persoane, potrivit ARS

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.