Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru morţi şi peste 100 de răniți în urma taifunului care a lovit Japonia

scitechdaily.com
Taifunul Chanthu uragan

Două decese au fost confirmate şi alte două persoane au fost găsite "fără semne vitale" în Japonia după trecerea taifunului Nanmadol, care a rănit totodată peste 100 de persoane pe durata weekendului trecut, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al Guvernului de la Tokyo, informează AFP.

Taifunul Nanmadol a atins uscatul duminică seară în apropiere de Kagoshima, în sud-vestul ţării, şi a provocat vânturi violente şi ploi puternice pe insula Kyushu înainte de a se deplasa spre nord-est de-a lungul zonelor de pe ţărmul Mării Japoniei, potrivit Agerpres.

Odată cu scăderea sa treptată în intensitate, taifunul a fost retrogradat marţi dimineaţă în categoria cicloanelor extratropicale.

Pe insula Kyushu, furtuna a culcat la sol mai mulţi copaci, a spart ferestre, a crescut nivelul râurilor şi a adus cu sine în doar 24 de ore precipitaţii care au fost echivalente cu cantităţile căzute într-o lună întreagă în anumite regiuni ale departamentului Miyazaki, unde au fost confirmate şi două decese.

Purtătorul de cuvânt al guvernului nipon, Hirozaku Matsuno, a anunţat că alte două persoane au fost găsite "fără semne vitale", o expresie utilizată în Japonia înainte ca decesele să fie oficial confirmate de către medici.

Acest bilanţ ar putea să crească în orele următoare, întrucât autorităţile locale verifică dacă alte două decese au fost asociate taifunului. De asemenea, o altă persoană a fost declarată dispărută, a adăugat Hirozaku Matsuno.

Cel puţin 114 persoane au fost rănite, din care 14 au suferit răni grave, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului Japoniei.

Marţi dimineaţă, aproximativ 140.000 de locuinţe erau în continuare private de electricitate la nivelul întregii ţări, în principal pe insula Kyushu.

Sezonul taifunurilor culminează din august până în septembrie în Japonia, unde este marcat de ploi abundente, capabile să provoace inundaţii bruşte şi alunecări de teren devastatoare.

Unii dintre oamenii de ştiinţă sunt de părere că schimbările climatice sporesc intensitatea furtunilor şi fac aceste fenomene meteorologice extreme să devină mai frecvente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.