Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru neonazişti germani au fost condamnaţi la ani grei de închisoare. Ce atacuri pregăteau

Justiţia germană a condamnat, miercuri, la pedepse cuprinse între trei şi cinci ani de închisoare o femeie şi trei bărbaţi neonazişti, care au vrut să comită în 2015 un atac împotriva unui centru pentru solicitanţi de azil, informează AFP, potrivit agerpres.

După 11 luni de audieri, Tribunalul din Munchen (sud-estul Germaniei) a calificat drept 'organizaţie teroristă' grupul celor patru format pe internet şi numit Oldschool Society, înainte de a fi arestaţi în mai 2015.

Turcia pune degetul pe rana deschisă a Europei. Decizia care afectează inclusiv România

'Preşedintele' grupului, Andreas H., 58 de ani, şi secundul său, Marcus W., 41 de ani, au primit câte patru ani şi jumătate şi respectiv cinci ani de închisoare, în timp ce 'purtătorul de cuvânt', Olaf G., 31 de ani, a primit trei ani închisoare, iar singura femeie din grup, Denise G., 24 de ani, trei ani şi zece luni de închisoare.

Parchetul federal, singurul competent în dosare privind terorismul, a cerut între patru ani şi jumătate şi şapte ani de închisoare, calificând planurile acuzaţilor ca fiind 'foarte concrete' şi susceptibile de a 'ucide'. La rândul său, apărarea a pledat pentru achitare.

Grupul a fost arestat înainte de a doua întâlnire fizică a membrilor săi, în condiţiile în care el intenţiona să se reunească între 6 şi 8 mai 2015 pentru a comite 'acţiuni', în mod concret un atac împotriva unui centru de solicitanţi de azil în landul Saxonia.

Doi dintre acuzaţi s-au deplasat în Republica Cehă cu ceva timp înainte de aceasta, pentru a cumpăra acolo mari cantităţi de artificii, interzise în Germania. Ei intenţionau să adauge şi cuie în încărcătura lor explozivă, pentru a majora pagubele.

Însă, ei au fost reperaţi datorită interceptării comunicaţiilor lor telefonice şi a mesajelor pe internet.

Un analist american DETONEAZĂ relaţiile transatlantice. 'Trump a fost SPIONAT de britanici!'

În total, ar exista între 10 şi 15 membri ai Oldschool Society şi o anchetă este în curs pentru a descoperi celelalte persoane, a anunţat procurorul Jorn Hauschild în deschiderea procesului, în aprilie 2016.

Actele de violenţă împotriva refugiaţilor se multiplică, în special în est şi în mod concret în Saxonia, după ce Germania a primit în 2015 aproape un milion de migranţi ce fugeau din calea războiului şi sărăciei.

Un alt grup de extremă dreapta este judecat de la sfârşitul săptămânii trecute la Dresda, capitala landului Saxonia, pentru o serie de atacuri cu explozivi comise în 2015 împotriva unor refugiaţi şi reprezentanţi ai stângii locale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.