Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia pune degetul pe rana deschisă a Europei. Decizia care afectează inclusiv România

Turcia apreciază că este momentul să reevalueze acordul cu Uniunea Europeană privind migranţii, întrucât Uniunea nu şi-a ţinut promisiunile şi a devenit clar că nu va avea o atitudine obiectivă şi corectă privind liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii turci, a declarat ministrul turc al afacerilor europene, Omer Celik, într-un interviu acordat marţi agenţiei Reuters, conform agerpres.

Cu privire la sancţiunile deja impuse Olandei de Ankara, ministrul a spus că executivul ia în calcul noi măsuri. El a dat însă asigurări că investiţiile olandeze în Turcia nu sunt în pericol în acest context.

Presedintele Trump a primit la Casa Alba un print saudit - FOTO/VIDEO

"Oamenii de afaceri olandezi care investesc, care au aici afaceri şi creează locuri de muncă în Turcia (...) nu sunt, cu siguranţă, parte a acestei crize. Sectorul privat, sectorul de afaceri, turiştii şi cetăţenii olandezi nu sunt parte a acestei crize", a spus ministrul afacerilor europene.

Omer Celik a spus că este momentul ca Turcia să reevalueze acordul privind migranţii, asupra căruia a convenit anul trecut cu Uniunea Europeană şi care a intrat în vigoare în martie 2016, potrivit BBC.

Potrivit BBC, acordul prevede ca migranţii care ajung în Grecia dar nu solicită azil în această ţară sau solicitarea le este respinsă să fie apoi relocaţi în Turcia.

De asemenea, pentru fiecare cetăţean sirian întors în Turcia, un alt migrant sirian primeşte drept de şedere în UE, iar Ankara primeşte de la Bruxelles 3 miliarde de euro pentru a gestiona mai uşor problema migraţiei.

În schimbul readmisiei migranţilor, Turciei i s-a promis o "foaie de parcurs" cu 72 de condiţii precise în vederea eliminării vizelor pentru cetăţenii turci care călătoresc în statele UE, indică AFP.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.