Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru noi fluxuri de vaccinare au fost deschise la Sibiu

Facebook
vaccin vaccinare

Patru noi fluxuri de vaccinare, dintre care două în municipiul Sibiu și unul în Mall-ul din localitatea Șelimbăr, vor fi operaționalizate în județul Sibiu, din 15 februarie, anunță, marți, reprezentanții Prefecturii Sibiu, potrivit Mediafax.

Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, a spus, marți, că începând cu data de 15 februarie, la nivelul județului Sibiu se vor operaționaliza un număr de patru fluxuri de vaccinare în trei centre de vaccinare.

Două fluxuri de vaccinare vor fi în centrul fix deja deschis în municipiul Sibiu, unde funcționa un singur flux. Un flux de vaccinare va fi deschis în Casa de Cultură din orașul Cisnădie, iar încă un flux de vaccinare va fi deschis în mall-ul Shopping City din Șelimbăr.

„Facem precizarea că înscrierea pentru vaccinare se va putea realiza începând de miercuri, 10 februarie, și se adresează persoanelor care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale. Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, atât prin intermediul platformei electronice, medicul de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021. 414.44.25”, spune Ștefan.

Citește și: SURSE - Întâlnire între Orban și Cîțu: liderul PNL amenință cu schimbarea din funcția de premier

Cele patru fluxuri de vaccinare se deschid ca urmare a aprobării vaccinării cu serul de la AstraZeneca.

În Sibiu, locurile pentru vaccinare s-au epuizat din prima zi a etapei a doua.

Potrivit datelor puse la dispoziția Prefecturii Sibiu, de către Direcția de Sănătate Publică, în județul Sibiu au fost administrate, de la debutul campaniei de vaccinare, 20.408 doze de vaccin, dintre care 1.011 doar în ultimele 24 de ore.

De la prima administrare, respectiv 31 decembrie 2020, până în prezent la nivelul județului Sibiu au fost înregistrate 15 pierderi.

Numărul de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare până în prezent este de 30, dintre care nouă de tip local (durere la locul injectării), cinci de tip alergic, 12 cu alte simptome ușoare, o persoană a avut febră și durere de cap, iar trei reacții au fost de anafilaxie.

Până marți, un număr de 14.352 de persoane s-au vaccinat cu prima doză de vaccin iar 6.056 de persoane au făcut vaccinare și cu cea de-a doua doză de vaccin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.