Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru persoane au fost arestate pentru un prejudiciu de peste 31 de milioane de lei

mascati1

Patru persoane, care au fost reţinute miercuri seară într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 31 de milioane de lei, au fost arestate preventiv.

Potrivit anchetatorilor, Tribunalul Prahova a dispus, joi, emiterea mandatelor de arestare pe numele a patru dintre cele cinci persoane reţinute de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti în urma percheziţiilor în Bucureşti şi trei judeţe pentru destructurarea unui grup specializat în infracţiuni economice.

O a cincea persoană, care de asemenea a fost reţinută, a fost pusă sub control judiciar de magistraţi.

Decizia instanţei nu este definitivă.

Zeci de poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova au efectuat, miercuri, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti, 32 de percheziţii pentru destructurarea unui grup specializat în evaziune fiscală şi spălare de bani.

Potrivit unor comunicate de presă ale IJP Prahova şi PCA Ploieşti, percheziţiile au avut loc pe raza municipiului Bucureşti şi în judeţele Prahova, Bihor şi Mureş, fiind vizate domicilii şi sedii ale unor societăţi comerciale.

'În fapt, urmare a sesizării Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, s-a stabilit că, prin intermediul a 22 de societăţi comerciale, suspecţii au creat circuite comerciale fictive, având drept scop sustragerea de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat, în vederea obţinerii de beneficii financiare substanţiale', se arată în comunicatele citate.

Conform acestora, în baza facturilor fictive de achiziţii emise de firmele 'fantomă' administrate de suspecţi, a fost dedus în mod nelegal TVA şi s-au sustras de la plata impozitului pe profit, prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională fiind de aproximativ 31.400.000 lei.

De asemenea, sumele de bani ce au făcut obiectul acestui circuit financiar nelegal şi care constituie produsul infracţiunii de spălare a banilor sunt în valoare de aproximativ 97.341.000 lei, spun anchetatorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.