Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru persoane au fost trimise în judecată pentru evaziune fiscală cu preudiciu estimat la aproape 5 milioan de lei

evaziune fiscala

Parchetul General a anunţat, miercuri, trimiterea în judecată a patru persoane pentru evaziune fiscală cu prejudiciu estimat la 5 milioane de lei. Firmele, administrate de unul dintre inculpaţi, au înregistrat operaţiuni fictive, potrivit news.ro.

”Procurorii din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au încheiat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată a unui inculpat, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, în formă continuată (22 acte materiale), precum şi trimiterea în judecată a altor trei inculpaţi pentru complicitate la evaziune fiscală”, a transmis, miercuri, Parchetul General.

Potrivit procurorilor, primul inculpat, în perioada martie 2013 - august 2014, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, a înregistrat în evidenţele contabile cheltuieli ce nu au la bază operaţiuni reale, respectiv achiziţii fictive de bunuri în valoare totală de 18.327.486,37 lei, diminuându-şi obligaţiile de plată la bugetul de stat cu suma de 3.547.257,35 lei (echivalentul a 796.817,06 euro), reprezentând TVA de plată.

Citește și: Ludovic Orban, REPLICĂ NEAȘTEPTATĂ: Pentru HORECA, încă nu am niciun fir de păr alb, dar dacă mi-ar fi ieșit, ar fi avut legătură

De asemenea, în perioada iulie 2014 - aprilie 2015, în calitate de administrator al altei societăţi comerciale a înregistrat în evidenţele contabile cheltuieli ce nu au la bază operaţiuni reale, respectiv achiziţii fictive de bunuri în valoare totală de 7.256.740,77 lei, diminuându-şi obligaţiile de plată la bugetul de stat cu suma de 1.404.530,47 lei (echivalentul a 315.494,71 euro), reprezentând TVA de plată.

”Ceilalţi trei inculpaţi l-au sprijinit în demersurile de diminuare a obligaţiilor fiscale prin punerea la dispoziţie de documente fiscale privind operaţiuni fictive de livrări de mărfuri, respectiv prin încredinţarea documentelor, ştampilelor şi dispozitivelor necesare accesării serviciului „internet-banking” ale patru societăţi pentru utilizarea acestora la întocmirea de documente fiscale privind operaţiuni fictive de livrări de mărfuri şi la efectuarea de operaţiuni bancare prin care să se asigure beneficiul sumelor rezultate din săvârşirea faptelor”, au precizat procurorii.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală - Direcţia Generală Juridică s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 4.975.983,88 lei, cu menţiunea că la această sumă urmează să se calculeze şi obligaţiile fiscale accesorii.

Procurorii precizează că s-a solicitat instanţei de judecată menţinerea măsurilor asigurătorii instituite asupra a 13 terenuri intravilane şi asupra sumelor de bani datorate de debitorii societăţi comerciale.

Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost trimise Tribunalului Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.