Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru poliţişti şi un militar, ucişi în două atacuri ale rebelilor kurzi din sud-estul Turciei

PKK Turcia

Patru poliţişti turci au fost ucişi şi unul a fost grav rănit luni într-o explozie produsă de o bombă amplasată pe un drum din oraşul Silopi, cu populaţie majoritar kurdă, din sud-estul Turciei, un atac atribuit rebelilor kurzi, a anunţat presa locală, relatează Reuters şi AFP. Într-un alt atac, un soldat şi-a pierdut viaţa după ce militanţi kurzi au deschis focul asupra unui elicopter militar în aceeaşi provincie.

Atacul cu bombă a avut loc în oraşul Silopi din provincia Sirnak, la frontiera cu Irakul şi Siria, a anunţat agenţia privată Dogan, la câteva ore după cele două atacuri comise la Istanbul - împotriva Consulatul SUA şi unei secţii de poliţie - în care au fost ucise trei persoane, potrivit mass-media.

În acelaşi timp, un soldat turc a fost ucis în momentul în care militanţi kurzi au deschis focul asupra unui elicopter militar în provincia Sirnak, a informat luni armata turcă într-un comunicat. Cel puţin alţi şapte militari au fost răniţi în atac, care s-a produs în momentul decolării elicopterului, au afirmat surse din cadrul serviciilor de securitate.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.