Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru producţii româneşti, la Festivalul de Film Est-European de la Cottbus

filmare

Patru producţii româneşti au fost selectate pentru a fi prezentate la Festivalul de Film Est-European de la Cottbus, între 7 şi 12 noiembrie, anunţă Institutul Cultural Român de la Berlin.

Citeşte şi: Forbes: Anna Wintour, cea mai influentă femeie din media şi entertainment

În competiţia principală a festivalului înfinţat în 1991 a fost inclus „Breaking News”, de Iulia Rugină, în timp ce în secţiune Spectrum vor fi prezentate „Afacerea Est”, de Igor Cobileanski, şi „Meda sau partea nu prea fericită a lucrurilor”, de Emanuel Pârvu. Filmul  „Q.E.D.” de Andrei Gruzsniczki, a fost selectat în secţiunea Special: Fraternal Kiss, scrie NEWS.RO.

„Breaking News” este cel de-al treilea lungmetraj al Iuliei Rugină, după „Love Building” (2013) şi „Alt Love Building” (2014).  Filmul a fost proiectat în premieră internaţională la Karlovy Vary, în competiţia oficială a festivalului, în luna iulie, şi a fost distins cu menţiunea specială a juriului pentru actriţa Voica Oltean, aflată la primul rol într-un lungmetraj.

„Afacerea Est” spune povestea unei prietenii surprinzătoare dintre doi moldoveni, Marian (Constantin Puşcaşu), un intelectual de provincie, şi Petro (Ion Sapdaru), un oportunist plin de idei. Cei doi se avântă într-o călătorie nebunească în căutarea banilor necesari pentru a-şi îndeplini visurile.

Lungmetrajul de debut „Meda sau partea nu prea fericită a lucrurilor” al lui Emanuel Pârvu spune povestea lui Doru, un tăietor de lemne rămas văduv. Pentru a o putea păstra pe Meda, fetiţa pe care a avut-o timp de opt ani în asistenţă maternală împreună cu soţia, şi să poată depune el dosarul pentru asistenţă maternală, Doru trebuie să facă rost de bani. Însă într-o localitate izolată, unde doar mersul la tăiat de lemne şi vânzarea vacilor pot aduce bani legal, Doru este forţat sa accepte, după ce a încercat tot ce este omeneşte posibil, să participe la o acţiune de braconaj.

Acţiunea filmului „Q.E.D.”, în regia lui Andrei Gruzsniczki, se petrece la Bucureşti, în 1984. În centrul poveştii se află un tânar matematician, interpretat de Sorin Leoveanu, care decide să publice o lucrare ştiintifică într-o revista americană, fără aprobarea autorităţilor române de la vremea respectivă, provocând astfel o serie de evenimente.

Citeşte şi: Lucrări de Picasso şi Warhol, printre cele peste 200 de opere de artă donate unui muzeu german .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.