Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucrări de Picasso şi Warhol, printre cele peste 200 de opere de artă donate unui muzeu german

cotidianul.ro
muzeu expozitie tablouri

O colecţie însumând peste 200 de opere de artă de înaltă calitate, printre care se numără lucrări semnate de Pablo Picasso şi Andy Warhol, a fost donată oraşului Chemnitz din estul Germaniei, a confirmat joi una dintre galeriile de artă din această localitate, scrie AGERPRES, citând DPA.

Citeşte şi: Julianne Moore va juca rolul activistei Gloria Steinem într-un film biografic

Familia Bastian, proprietara Galeriei Bastian din Berlin, a donat colecţia de artă care cuprinde picturi, desene, lucrări grafice, instalaţii şi fotografii realizate de artişti precum Picasso şi Warhol, dar şi lucrări semnate de Robert Rauschenberg, Joseph Beuys, Cy Twombly, Gerhard Richter şi Luc Tuymans. 

Obiectele au fost realizate în decursul unui secol, cea mai recentă aparţinând artistului britanic contemporan David RL Jones. 

''Donaţia reprezintă un câştig important'', a declarat pentru DPA directoarea muzeului din Chemnitz adăugând că în alte condiţii acest lucru ar fi fost ''în principiu, de neatins''. 

În urma donaţiei, colecţia de artă a oraşului se extinde considerabil, în special în domeniul lucrărilor grafice, a mai spus Moessinger. 

Legătura dintre colecţia Chemnitz şi familia Bastian a fost stabilită iniţial în urma unei colaborări cu Heiner Bastian, un fost asistent al artistului Joseph Beuys, cu ocazia expoziţiei ''Picasso et les femmes'' (Picasso şi femeile), care a avut loc în 2002. 

Operele de artă vor fi dezvăluite publicului în cadrul expoziţii, începând de la data de 12 noiembrie.

Citeşte şi: Documentul care DETONEAZĂ lumea politică: PSD a plătit 100.000 de dolari unei firme de lobby pentru întâlniri între Dragnea şi Trump .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.