Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru sârbi şi o tânără din Republica Moldova, depistaţi de poliţiştii de la imigrări cu şedere ilegală, în Caraș-Severin

www.politiadefrontiera.ro
imigranți graniță Serbia

Cinci cetăţeni străini, dintre care patru sârbi şi o moldoveancă, au fost depistaţi cu şedere ilegală, în judeţul Caraş-Severin, de către poliţiştii de la imigrări, în urma unor controale efectuate în perioada 10-14 ianuarie, se arată într-un comunicat remis marţi, AGERPRES, de către Biroul pentru imigrări al judeţului.

"Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări - Biroul pentru Imigrări Caraş-Severin au desfăşurat, în perioada 10 - 14 ianuarie a.c., acţiuni cu forţe proprii, pe linia prevenirii şi combaterii şederii şi muncii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă. Astfel, în urma controlului efectuat la o societate comercială, cu obiect de activitate facilităţi de cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă şedere, poliţiştii de imigrări au depistat patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 31 şi 48 de ani, din Serbia, care desfăşurau activităţi lucrative fără aviz de angajare", precizează Biroul pentru Imigrări Caraş-Severin în comunicat.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de imigrări au constatat faptul că persoanele au intrat legal în România, în scop de vizită, însă nu aveau drept de muncă şi, totodată, la expirarea perioadei legale de şedere nu au părăsit teritoriul ţării noastre.

Urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele străinilor decizii de returnare sub escortă, aceştia fiind conduşi până la punctul de trecere a frontierei de stat în vederea îndepărtării în termen de 24 de ore. La ieşirea din ţară, au fost instituite consemne de nepermitere a intrării în România pentru o perioadă de şase luni de zile.

Totodată, reprezentanţii societăţii comerciale au fost sancţionaţi cu amendă în valoare de 40.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României.

Într-o altă acţiune, poliţiştii au depistat, cu şedere ilegală, o tânără de 29 de ani, din Republica Moldova. Întrucât este membru de familie al unui cetăţean român, persoana a fost îndrumată să se prezinte la sediul structurii de imigrări din raza de reşedinţă, cu documentele necesare în vederea reglementării dreptului de şedere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.