Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru tone de deşeuri, colectate de pe malurile lacului Bicaz în trei zile

O cantitate de patru tone de deşeuri a fost strânsă de pe malurile lacului Bicaz de către 220 de voluntari de mediu, într-o acţiune ce face parte din programul "Ape curate în România", se arată într-un comunicat de presă al unuia dintre organizatori, Asociaţia Act for Tomorrow, potrivit Agerpres.

Acţiunea de ecologizare a avut loc în perioada 13 - 15 septembrie 2019 şi a beneficiat de sprijinul Fairy România şi al Asociaţiei Sens Civic din Neamţ.

Potrivit sursei citate, pe durata celor trei zile de curăţare a zonei, au fost implicaţi 220 de voluntari din comunitatea locală şi judeţele învecinate, iar în urma acţiunii au fost colectaţi 1.060 de saci de deşeuri, din care 700 de PET-uri şi 360 de alte deşeuri.

Citește și: Cristian Tudor Popescu și-a ieșit din minți! ‘Un carnaval macabru. Pe vremea lui Ceaușescu se făcea lucrul ăsta frecvent’

În total, cantitatea de deşeuri colectată a fost de patru tone, de pe patru dintre malurile lacului Bicaz, respectiv Malul Baicului (Izvorul Alb), Malul Potoci, Malul Rugineşti şi Malul Poiana Largului. De asemenea, cu sprijinul angajaţilor Hidroelectrica a fost ecologizată şi zona Prizei de Apă.

"Celor 220 de voluntari le-au fost alături şi persone publice, precum Vladimir Drăghia, Alice Cavaleru, Faboulous Muses (Diana Enciu şi Alina Tănasă) şi Sânziana Negru, care ne-au ajutat să ducem mai departe apelul nostru de implicare şi responsabilizare faţă de natură", notează Asociaţia Act for Tomorrow.

Proiectul "Ape curate în România" îşi propune să contribuie la conştientizarea problemei poluării cu plastic a oceanelor, să inspire consumatorii să participe la curăţarea plajelor şi să recicleze deşeurile menajere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.