Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru ucraineni s-au rătăcit pe munte după ce au trecut granița în România: salvamontiștii și poliţiştii de frontieră au plecat în căutarea lor

Trei bărbaţi şi o femeie, cetăţeni ucraineni, care ar fi trecut frontiera prin Munţii Maramureşului s-au rătăcit din cauza condiţiilor meteo şi a terenului extrem de accidentat, aceştia fiind căutaţi miercuri seara de salvatorii montani şi poliţiştii de frontieră, a informat directorul Serviciului Public Judeţean (SPJ) Salvamont Maramureş, Dan Benga.

"E vorba de patru cetăţeni ucraineni, trei bărbaţi şi o femeie, cu vârste între 30 şi 32 ani, care au trecut azi dimineaţă frontiera din Ucraina spre România, blocându-se sau rătăcindu-se din cauza condiţiilor meteo şi a terenului extrem de dificil în partea muntoasă a zonei Poienile de Sub Munte. (...) Nu se poate comunica cu cei patru, dar apelanta care a sunat la 112 în această seară şi care a ţinut legătura cu un aparţinător al celor patru ne-a transmis că una dintre persoane nu mai comunică iar ceilalţi se plâng că le e foarte frig şi imploră să fie ajutaţi", a spus Dan Benga, potrivit Agerpres.

Conform acestuia, cetăţenii ucraineni s-ar afla pe munte la o altitudine de 1.600 de metri, unde stratul de zăpadă a ajuns la 80 de centimetri.

"În zona pe care am identificat-o altitudinea este de peste 1.600 metri, a nins în ultimele zile, zăpada este de aproximativ 60-80 cm iar traseul până în locul în care au fost confirmate telefonic de către apelantă coordonatele celor patru este de aproximativ 7-8 ore de mers cu echipamentele din dotare. Echipa de prim răspuns a SPJ Salvamont Maramureş, formată din şase salvatori montani echipaţi pentru condiţii de iarnă, s-a deplasat cu autospeciala din dotare până unde este acces, urmând ca ulterior să pornească pe munte pe un traseu extrem de dificil şi ca relief şi ca timp de parcurs", a precizat Benga.

O echipă suplimentară Salvamont se pregăteşte să urce pe munte pentru a veni în sprijinul primei echipe de răspuns.

"O altă echipă a SPJ Salvamont Maramureş, formată din încă şase salvatori montani, se pregăteşte să pornească drept suport al primei echipe, ultimii urmând să se poziţioneze în locul în care prima echipa va lăsa autospeciala de intervenţie pentru a urca pe munte, iar de acolo vor încerca a stabili comunicaţii cu prima echipă pentru extragerea celor patru cetăţeni ucraineni din munte în noaptea asta. Din păcate, în zonă nu există semnal telefonic deloc iar zona, datorită reliefului, ne oferă un semnal slab şi pe staţiile pe care le avem în dotare", a subliniat Dan Benga.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, Oana Pârcălab, a precizat că unul dintre ucrainenii care încercau să ajungă în România ar fi suferit degerături iar deplasarea grupului este imposibilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.