Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

„Patrula lui Vlad Țepeș”, trupă paramilitară sau organizație cu preocupări civice?

12523165_1089750211057602_7990812535946743003_n

ghita2Partidul România Unită a anunțat înființarea „Patrulei lui Vlad Țepeș”. Dacă Bogdan Diaconu, liderul partidului, împreună cu Daniel Ghiță, conducătorul Patrulei, o definesc pe aceasta ca fiind o grupare de români care va veghea la respectarea legilor, complementar cu activitatea organele abilitate, voci influente în mediul online se raportează la această inițiativă ca la o întoarcere în trecut, definind-o drept grupare paramilitară.

„Pe aceşti tineri îi veţi vedea peste tot, îi veţi vedea unde este nevoie de ei, de ajutor. Nu vor avea arme, poate vor avea lopeţi să ajute la deszăpezire sau poate vor avea găleţi să ajute la inundaţii sau poate pur şi simplu vor ajuta o bătrână să traverseze strada”, declară Bogdan Diaconu, președintele PRU.

Screenshot_1La doar câteva ore de la anunțul celor de la România Unită, cu privire la înființarea Patrulei, au apărut și primele critici cu privire la constituționalitatea acesteia. Asemeni lui Dumitru Cornel Vîlcu, care se întreabă dacă este legală această patrulă, mulți și-au pus și ei semne de întrebare cu privire la rostul unei asemenea organizații.

 

Dacă de obicei dezbaterile din online se rezumă la a avea păreri diferite pe marginea unui subiect, în acest caz lucrurile au mers mai departe. După ce a aflat că înființarea de organizații paramilitare este ilegală, Cornel Vîlcu a inițiat o petiție prin care cere dizolvarea Partidului România Unită.

Screenshot_2"Partidele politice nu pot organiza activităţi militare sau paramilitare şi nici alte activităţi interzise de lege." Conform aceleiaşi legi, încălcarea articolului menţionat se pedepseşte prin dizolvarea pe cale judecătorească a partidului, acţiune care trebuie iniţiată de către Ministerul Public, conform art. 46, alin. 2 din legea menţionată. Considerăm că înfiinţarea acestei miliţii cetăţeneşti constituie un atentat la adresa democraţiei din România. Astfel de demersuri trebuie stopate neîntârziat, înainte ca spiritul vindicativ şi violenţa să devină, dincolo de demagogia oricum inadmisibilă a politicienilor noştri, instrumente concrete ale luptei politice”, se arată în petiția amintită.

Screenshot_5Inițiativa acestuia nu a rămas fără răspuns din partea liderului PRU. Bogdan Diaconu îl acuză pe George Soroș că se află în spatele acestei acțiuni de denigrare a partidului său. În final, președintele PRU amenință că dacă partidul său va fi desființat, se va porni o revoluție în România.

Cornel Vîlcu a anunțat că va depune și o plângere penală prin care să ceară desființarea Partidului România Unită.

„În data de 24 ianuarie 2016, cu ocazia primului său congres, această formaţiune politică a înfiinţat o grupare paramilitară numită „Patrula lui Vlad Ţepeş”, sub conducerea campionului de K1, Daniel Ghiţă. Cu ocazia înfiinţării numitei organizaţii, preşedintele PRU, Bogdan Diaconu, a declarat: „Dacă statul român nu ne apără, ne vom apăra singuri (...) Cerem, în consecinţă, autorităţilor să constate faptele şi să aplice prevederile legale cuvenite.”

Înainte de a afla cum se vor pronunța organele abilitate ale legii cu privire la înființarea acestei Patrule, dacă o vor considera trupă paramilitară sau organizație civică, îi putem privi pe primii membri ai acesteia însoțiți de descrierea făcută de Daniel Ghiță:

Screenshot_7

Screenshot_8

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.