Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Paul Stănescu are încredere în Rovana Plumb: Sunt convins că va trata cu responsabilitate toate provocările acestui an

Inquam Photos / Octav Ganea
paul stanescu

Viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a semnat, joi, protocolul de predare a domeniului "fonduri europene" către Rovana Plumb, noul ministru al Fondurilor Europene, precizând că este convins că aceasta "va trata cu responsabilitate toate provocările acestui an".

Potrivit unui comunicat al MDRAP remis Agerpres, Paul Stănescu a declarat că finanţările europene disponibile pentru beneficiarii publici şi privaţi pentru lunile ianuarie, februarie şi martie au fost deja lansate, 3,1 miliarde de euro fiind direcţionaţi în principal pentru serviciile de sănătate, în vederea reabilitării, modernizării şi dotării ambulatoriilor, pentru investiţii în infrastructura de cercetare-dezvoltare, comunicaţii şi utilizarea noilor tehnologii, dar şi pentru investiţii în regenerarea urbană.

Acest obiectiv face parte din strategia Guvernului, care prevede ca, în acest an, să fie lansaţi toţi cei 23 de miliarde de euro disponibili a fi cheltuiţi până în anul 2023, a afirmat Stănescu.

El a precizat că "reducerea decalajelor regionale constituie unul dintre principalele obiective ale utilizării Fondurilor Structurale şi de Investiţii, iar România trebuie să susţină creşterea inteligentă, durabilă şi favorabilă incluziunii, coroborat cu reducerea disparităţilor regionale".

De asemenea, Paul Stănescu a mulţumit reprezentanţilor Comisiei Europene şi a urat succes Rovanei Plumb şi echipei de la Ministerul Fondurilor Europene.

"Sunt convins că doamna Plumb va trata cu responsabilitate toate provocările acestui an, indiferent că sunt legate de capacitatea de absorbţie a fondurilor europene, de simplificarea procedurilor şi a legislaţiei în domeniu ori de utilizarea instrumentelor financiare şi a celor teritoriale", a mai afirmat Stănescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.