Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Paul Stănescu vrea să dărâme gardurile de la Palatul Parlamentului: 'Mi se pare chiar o idee minunată să avem acolo o coloană a infinitului'

Inquam Photos / Octav Ganea
paul stanescu

Vicepremierul Paul Stănescu, prezent la Slatina, la vernisajul unei expoziţii cu sculpturi reconstituite după operele lui Constantin Brâncuşi, a anunţat că va susţine realizarea unui coloane a infinitului în Bucureşti, scrie Agerpres.

După ce a vizitat expoziţia şi sculptorul Rodion Gheorghiţă i-a prezentat un material privind realizarea în Bucureşti a unei coloane a infinitului, conform unui proiect al lui Brâncuşi, Stănescu a declarat că va discuta cu primarul general al Capitalei şi s-a arătat convins că un astfel de obiectiv poate fi realizat. 

"Mi se pare chiar o idee minunată ca la Casa Poporului să avem o coloană a infinitului, cred că ar trebui să dispară gardurile, ar trebui să dispară multe lucruri de acolo", a spus Stănescu. 

Potrivit artistului plastic Rodion Gheorghiţă, care a realizat reconstituirile după operele lui Brâncuşi, proiectul unei coloane a infinitului în Bucureşti prevedere realizarea unei coloane din inox, cu înălţimea de 52 de metri.

Citește și: Grevă de proporții la Ryanair! Avertismentul transmis de MAE românilor care vor să călătorească

Directorul Şcolii Populare de Arte şi Meserii Slatina, Viorel Pintea, a arătat că expoziţia de la Slatina, cu sculpturi reprezentând reconstituiri după operele lui Brâncuşi, înseamnă "înainte de toate, în Anul Centenarului, un element de identitate naţională". 

Expoziţia "Constantin Brâncuşi - opere reconstituite", în care sunt prezentate 25 de sculpturi reconstituite după operele dispărute sau distruse ale lui Constantin Brâncuşi, a avut vernisajul joi, la Muzeul Judeţean Olt. Sculpturile sunt realizate de Rodion Gheorghiţă, iar la realizarea evenimentului a contribuit cercetătorul Constantin Barbu. 

La Slatina a fost prezent şi fostul ministru al Culturii Andrei Marga, care a afirmat că încă "se face puţin pentru a fixa în patrimoniul României opera lui Constantin Brâncuşi" şi a "valorifica" operele din ţara noastră ale marelui sculptor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.