Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pauliuc: Dosarul Tate – dovada că România face progrese în lupta împotriva traficului de carne vie

arhiva personala
Nicoleta Pauliuc

Şefa Comisiei de Apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senatul României, Nicoleta Pauliuc, a felicitat Poliţia şi DIICOT pentru dosarul în care influencerii britanici Andrew şi Tristan Tate au fost arestaţi pentru trafic de persoane şi viol. În opinia, senatoarei liberale, aceasta este o dovadă că România începe să facă progrese în ceea ce priveşte combaterea traficului de carne vie.

Dosarul fraților Tate este o dovadă că România face progrese în ceea ce privește lupta împotriva traficului de carne vie. Mesajul este clar: nu vrem să fim principala sursă de victime din Europa ale acestor prădători fără suflete care fac averi colosale din neputința și suferința unor fete tinere și vulnerabile. În calitate de Președinte al Comisiei pentru Apărare, ordine publică și siguranță națională din Senat, îi felicit pe polițiști și pe procurorii DIICOT că au luat taurul de coarne în acest dosar cu profil internațional, dată fiind notorietatea acuzaților”, se arată într-un mesaj al Nicoletei Pauliuc.

Şefa Comisiei de Apărare reaminteşte faptul că progresele României au fost constatate şi de instituţiile americane care monitorizează situaţia. Astfel, Departamentul de stat al SUA a scos România de pe lista de supraveghere privind traficul de carne vie.

În opinia senatoarei liberale, ar trebui ca instituţiile statului să se implice mai mult întru condamnarea discursului misogin. Pauliuc indică în acest sens Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării ca instituţie care ar trebui să fie mai vigilentă.

Mesajele din spațiul public ale fraților Tate sunt monstruoase și rușinoase pentru orice ființă umană. Până şi mama celor doi declarat că nu i-a educat pe fiii ei să devină infractori sau misogini și că aceștia fac declarații scandaloase doar pentru a obține atenție. Cred că CNCD ar trebui să ia mult mai în serios misoginismul din spaţiul public românesc, tocmai pentru a stârpi flagelul, aceasta fiind o condiţie esenţială a progresului civilizaţional al societăţii noastre”, a concluzionat Nicoleta Pauliuc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.