Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pauze minime între meciuri, pentru a evita suprasolicitarea jucătorilor

https://www.mirror.co.uk/
fc porto, nanu, meci, accidentare grava

Sindicatul internaţional al fotbaliştilor (FIFPro) a făcut public un raport care dezvăluie că unii jucătorii dispută până la 82% dintre meciuri fără respectarea regulii celor cinci zile de odihnă recomandate, motiv pentru care a solicitat măsuri imediate care să garanteze pauze minime între partide şi între sezoane, relatează EFE.

Raportul ''Volumul de muncă al jucătorilor şi recuperarea lor în timpul calendarului de urgenţă'' oferă o analiză ştiinţifică la jumătatea sezonului despre aceste aspecte şi programarea partidelor cu ajutorul unui sondaj la care au participat 265 fotbalişti din 43 ligi răspândite pe cele şase continente, incluzând partidele jucate la club şi la echipele naţionale.

Datele din raport, elaborate în colaborare cu KPMG Benchmark, provin de pe platforma de monitorizare a activităţii jucătorilor de la FIFPro, lansată joi, şi care include informaţii despre timpul de joc, călătorii şi perioade de recuperare.

În perioada de urgenţă, între 1 mai 2020 şi 31 ianuarie 2021, media meciurilor jucate cu mai puţin de cinci zile de pauză se ridică la 42% în campionatele naţionale, în creştere cu 10,7% faţă de perioada anterioară pandemiei.

Pentru jucătorii convocaţi la echipele naţionale, numărul meciurilor disputate în această perioadă critică prin posibilitatea de a suferi accidentări a urcat la 52%.

Conform raportului, jucători precum Franck Kessie (AC Milan), Paul Pogba (Manchester United) şi Harry Kane (Tottenham), au fost printre cei mai suprasolicitaţi, cu o medie de abia patru zile de odihnă.

Pauza dintre sezoane este un alt aspect care a alertat FIFPro, pentru că 23% dintre jucători au avut un timp de odihnă mai mic de două săptămâni între sezoane. Niclas Suele (Bayern Munchen) şi Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain) au beneficiat de 11 respectiv 13 zile între finala Ligii Campionilor şi startul campionatelor naţionale.

Secretarul general al FIFPro, Jonas Baer-Hoffmann, a afirmat că aceste date demonstrează că ''sănătatea jucătorilor este în pericol din cauza densităţii calendarelor'' şi a făcut apel la adoptarea unor măsuri imediate, pentru că suprasolicitarea era o problemă dinaintea pandemiei şi s-a generalizat în timpul ei.

"Aşteptând abordarea acestei probleme pentru calendarul de meciuri internaţionale post-2024, atunci când interesele tuturor organizatorilor competiţiilor se ciocnesc, nu este suficientă. Avem nevoie de măsuri imediate care să protejeze jucătorii prin pauze minime garantate în afara sezonului, perioade minime de odihnă extinse între meciuri, reguli de înlocuire şi o mai mare protecţie a sănătăţii. Apoi, trebuie să întreprindem o revizuire radicală a calendarului din 2024 care să facă o prioritate din protecţia sănătăţii şi calitatea performanţei'', a spus Baer-Hoffmann, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.