Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pavel Abraham, despre decizia in cazul Basescu: In mod normal, trebuia o pedeapsa mai mare

abraham

Avocatul Pavel Abraham considera ca decizia Tribunalului Constanta in privinta lui Mircea Basescu putea fi mai dura. Abraham, cel care reprezinta familia Bercea in acest proces, crede ca pedeapsa pentru Basescu ar fi trebuit sa fie mai mare din cauza unor circumstante agravante la momentul savarsirii faptelor. Mircea Basescu era fratele presedintelui in exercitiu, iar suma solicitata era foarte mare - 1 milion de euro, din care a primit 600.000.

"Eu cred ca pedeapsa trebuie sa fie mai mare. Eu zic ca Parchetul si cu noi ne-am dori ca pedeapsa sa fie mai mare, aproape de limita de 7 ani, prevazuta de lege. Eu cred ca in mod normal pedeapsa ar fi trebuit sa fie un pic mai mare", a spus Pavel Abraham.

Citeste si: Traian Băsescu după condamnarea fratelui său: 'Nu-mi convine deloc'

Cu toate astea considera decizia judecatorilor, una echilibrata, care arata convingerea acestora ca Mircea Basescu este vinovat.

"Dupa parerea mea decizia este echilibrata. Evaluarea judecatorului este in consens cu pedepsele care se aplica de regula in Romania. Am mai spus ca daca se va aplica o pedeapsa intre 4 si 5 ani va fi una care exprima intr-adevar o convingere a judecatorului care mi se pare echilibrata.

Citeşte şi: Prima reacţie a lui Mircea Băsescu după condamnare: 'Eu am multă încredere în justiţie'

Este firesc ca domnul Mircea Basescu sa se considere nevinovat si sa ceara achitarea, e firesc ca Parchetul sa ceara o pedeapsa mai mare, dar cel care hotareste este magistratul judecator. Cred ca se va face apel si de catre Mircea Basescu si de catre Parchet", a spus Pavel Abraham.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.