Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pavel Popescu (PNL), despre 'paranoia' legată de servicii: 'Problema controlului este o problemă a Parlamentului'

ziuanews.ro
agent servicii secrete

Deputatul Pavel Popescu (PNL) a declarat miercuri, în emisiunea Proiect de Ţară: România!, de la Prima News TV, că problema controlului parlamentar asupra serviciilor de informaţii în mod eronat este prezentată în spaţiul public ca fiind o problemă a serviciilor de informaţii, ci este o problemă a Parlamentului şi că nu există un control aşa cum trebuie să fie din cauza unei clase politice care trăieşte cu această paranoia cu privire la aceste instituţii care îşi fac treaba.

„Din păcate o spun şi o repet, în momentul de faţă, problema controlului parlamentar asupra serviciilor de informaţii în mod eronat este prezentată în spaţiul public ca fiind o problemă a serviciilor de informaţii, este o problemă a Parlamentului, există această problemă. Controlul parlamentar va deveni mult mai puternic asupra serviciilor de informaţii după ce va mai trece puţină apă. Suntem la 33 de ani de revoluţie, eu cred că România pe un trend pozitiv ascendent, avem şanse să ne uităm cum ne uităm în comisiile din SUA”, a precizat Pavel Popescu, potrivit news.ro.

El a arătat: „Nu există un control aşa cum trebuie să fie din cauza unei clase politice care trăieşte cu această paranoia cu privire la aceste instituţii care îşi fac treaba, cu defecte fără doar şi poate”.

Problema legilor de funcționare

Potrivit lui Pavel Popescu, „niciodată un serviciu de informaţii, inclusiv instituţii, nu va prezenta în mod public, cetăţenilor, un raport cu privire la nişte operaţiuni punctuale care sunt trecute în lege”.

„Eu nu sunt adeptul protocolalelor ca politician făcute în spatele uşilor închise, cu mai puţini oameni decât în Parlament, ci sunt pentru legile organice trecute cu majoritate parlamentară care îşi oferă posibilitatea de a veni la comisie şi a dezbate”, a completat Popescu.

Deputatul PNL a mai afirmat că „acest pachet ale siguranţei naţionale de care se leagă lumea într-un mod oncspirativ nu sunt updatate de 30 de ani” şi a menţionat că niciodată nimeni nu a venit cu ele pe sub masă”.

Curtea Constituţională a respins, miercuri, sesizarea de neconstituţionalitate formulată de către USR şi a Forţei Drepte asupra Legii securităţii cibernetice, au precizat surse ale instituţiei, pentru News.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.