Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pavilion nou pentru Secţia de Pediatrie a spitalului din Târgu Bujor

Spitalul Sfântul Sava
Spitalul Sfantul Sava

Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi a obţinut banii necesari pentru a construi un pavilion nou pentru Secţia de Pediatrie a Spitalului Orăşenesc din Târgu Bujor, în cadrul unei investiţii cu fonduri europene de peste 920.000 euro, informează, marţi, Biroul de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, proiectul în valoare de 926.140 de euro are fondurile asigurate prin Programul Operaţional Comun România - Republica Moldova 2014-2020.

Noul pavilion va avea 25 de paturi, cabinet de consultaţii, sală de aşteptare, sală de tratamente şi investigaţii speciale, spaţiu de lucru pentru asistenţi medicali-post de supraveghere, vestiare şi spaţii de depozitare.

De asemenea, noua clădire va avea un sistem de ventilaţie modern şi sistem de supraveghere.

Toate spaţiile vor fi dotate cu mobilierul şi echipamentele necesare pentru buna lor funcţionare.

În acest moment, licitaţia pentru desemnarea unui constructor este în plină desfăşurare, partea de proiectare fiind deja realizată.

''Este o investiţie extrem de importantă, absolut necesară pentru această unitate medicală. În acest moment, Secţia de Pediatrie funcţionează într-un spaţiu total insuficient. Noul proiect va crea condiţii moderne de spitalizare pentru cei mici şi părinţii lor, iar suprafaţa secţiei va creşte de cel puţin şase ori. Se vor amenaja rezerve speciale mamă-copil, paturi pentru părinţi, spaţii de joacă, o zonă pentru activităţi şcolare şi vor fi reconfigurate circuitele medicale. Mai mult, noua clădire va avea sală de mese şi un spaţiu special pentru hrănirea nou-născuţilor'', a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Spitalul Orăşenesc Târgul Bujor este singura unitate medicală din nord-estul judeţului Galaţi, deservind peste 60.000 de oameni, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.