DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

PCH condamnă oprirea meciului Sepsi – FC U Craiova 1948: În repetate rânduri, galeriile echipelor Sepsi sau Csikszereda, au adresat injurii spectatorilor români

News.ro
minge fotbal poarta

Peluza Cătălin Hîldan a condamnat suspendarea meciului Sepsi - FC U Craiova 1984, ca urmare a scandărilor rasiste şi xenofobe, subliniind că, "în repetate rânduri, galeriile echipelor Sepsi sau Csikszereda, care au în componenţă majoritară membri ai comunităţii secuieşti, au adresat injurii spectatorilor români din galeriile adverse şi au sfidat intonarea imnului naţional", potrivit news.ro

Meciul de la Sfântu Gheorghe, din etapa a XXIII-a a Superligii, a fost oprit prima oară în minutul 25, când arbitrul Andrei Chivulete a trimis cele două echipe la vestiare, din cauza scandărilor xenofobe şi rasiste din tribune. După o întrerupere de zece minute, jucătorii au revenit pe teren, însă Chivulete a decis suspendarea definitivă meciul după doar câteva zeci de secunde, din cauza scandărilor suporterilor.

Cazul urmează să fie analizat de Comisia de Disciplină a FRF.

Într-un comunicat postat pe Facebook, PCH critică decizia arbitrului şi reaminteşte că suporterii echipei Sepsi OSK, dar şi cei de la Csikszereda au adresat injurii spectatorilor români din galeriile adverse şi au sfidat intonarea imnului naţional.

"România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil. Acesta este primul alineat din primul articol al Constituţiei României, actul legislativ de autoritate absolută peste orice cetăţean, instituţie sau persoană care se afla, permanent sau temporar, pe teritoriul României. Astfel, primul lucru pe care legea naţională o cere locuitorilor săi este să îi ofere respectul care i se cuvine. Azi am constatat din nou cum un grup minoritar este din nou pozat în victimă în timp ce continuă să afişeze o atitudine vădit ostilă, asumată şi lipsită de orice respect faţă de ţara care îi găzduieşte. Condamnăm ferm atitudinea arbitrului Andrei Chivulete de a opri definitiv partida Sepsi – FC Universitatea Craiova ca urmare a aşa-ziselor scandări xenofobe. Reamintim atât arbitrului partidei în cauză, cât şi autorităţilor competente şi obligate de a pune în aplicaţie sancţiuni împotriva gesturilor care încalcă articolele Constituţiei României faptul că, în repetate rânduri, galeriile echipelor Sepsi Sf. Gheorghe sau Csikszereda Miercurea Ciuc care au în componenţă majoritară membri ai comunităţii secuieşti au adresat injurii spectatorilor români din galeriile adverse şi au sfidat intonarea imnului naţional prin a se poziţiona cu spatele la suprafaţa de joc în timp ce acesta răsuna în boxele stadioanelor unde încă mai are voie să o facă. Aceste gesturi au rămas nesancţionate şi niciun reprezentant al cluburilor respective nu a luat vreo atitudine care să arate vreun resentiment faţă de gesturile suporterilor echipelor pe care le reprezintă. Reamintim şi informaţiile apărute în presă, conform cărora echipa Sepsi primeşte finanţări de la firme maghiare. Nu vom ţine o prelegere sentimentală, nu vom face un apel la patriotism, considerăm că acest lucru este de datoria fiecărui cetăţean în parte, dar ne exprimăm asumat poziţia şi reluăm prin a condamna atitudinea oficialilor care au decis suspendarea partidei pe un motiv de-a dreptul aberant. Respectaţi România, respectaţi românii şi respectaţi TRICOLORUL!", se arată în comunicatul PCH.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.