Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PDL, atac la Basescu: Ciocu' mic! Ai uitat de Dosarul Flota?

Presedintele Traian Basescu continua sa ii atraga atentia candidatului ACL la alegerile prezidentiale, Klaus Iohannis, ca trebuie sa isi lamureasca problema incompatibilitatii inainte de a accede eventual in scaunul de presedinte. PDL ii atrage insa atentia presedintelui Traian Basescu sa faca "ciocu' mic" pentru ca si asupra candidaturii sale din 2004 plana un dosar mult mai greu, unul penal - Dosarul Flota - in care era trimis in judecata cu putin timp inainte de alegeri.

"Atacurile murdare curg la adresa viitorului președinte al României. Păcat că vin și din partea președintelui actual al țării, care la momentul candidaturii la președinție, în 2004, era trimis în judecată într-un dosar penal celebru. În dosarul Flota, Băsescu a fost trimis în judecată în august 2004 şi a candidat în noiembrie 2004. Dosarul preşedintelui Băsescu era un dosar penal, nicidecum unul civil, așa cum este al domnului Iohannis.

Faptul că era acuzat într-un dosar penal nu l-a împiedicat să candideze atunci. După ce a câștigat președinția, acel dosar a fost suspendat în virtutea imunității de care beneficiază președintele României. Ca atare, nu cred că Traian Băsescu are legitimitatea necesară de a analiza compatibilitatea sau incompatibilitatea candidatului ACL. Cu atât mai mult cu cât știm bine ce fel de om susține în această competiție prezidențială, lipsit complet de competențele necesare funcției", sustine prim-vicepresedintele PDL Andreea Paul, care pana nu demult era atat alaturi de Traian Basescu, cat si alaturi de cea pe care o sutine - Elena Udrea.

Andreea Paul explica acum ca situatia lui Iohannis este departe de a se asemana cu cea a lui Basescu din 2004, pentru ca Iohannis are un verdict de COMPATIBILITATE de la Curtea de Apel Alba, pe care ANI a ales sa il conteste, in loc sa faca verificari in "in cazul neregulilor mai grave" din declaratia de avere a premierului.

"De ce ANI nu s-a autosesizat în cazul neregulilor grave din declarația de avere a lui Victor Ponta, care a uitat să-și treacă cele 7 case, este o discuție gravă care va trebui lămurită, sper mai repede decât audierile pentru noul buget. Biciul nedrept pus pe unul dintre candidați și orbirea în cazul altor candidați este periculoasă. ANI nu este o instituție creată pentru a fi folosită în bătălii electorale sau politice, ci pentru a preveni încălcarea legii de către aleși și pentru a face curățenie în rândul celor care nu respectă legea și cumulează averi nejustificat", conchide Andreea Paul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.