Dacă abia ați așteptat să vină primăvara să chemați prietenii pe la voi și să încingeți un grătar în curte sau să ieșiți la iarbă verde, e bine să vă gândiți de două ori. Medicii spun că deliciosul preparat poate provoca artrită reumatoidă, cunoscută în limbaj popular ca și reumatism, pe care românii cred că îl facem de la stat la frig!
De fapt, artrita reumatoidă e cauzată de mâncare
Fumul degajat creşte cu 80% predispoziţia la artrită reumatoidă
Subiecții studiului au fost expuşi fumului de la grătare şi, implicit, la substanțelor degajate, măsurându-li-se nivelul acestor chimicale în organism. Concluziille studiului au fost că aceste persoane sunt mai predispuse cu 80% la a dezvolta artrită reumatoidă.
„Fumul ajunge în sânge cauzând pe termen lung modificări de puls, tensiune, arteroscleroză care determină în timp risc de accident vascular cerebral. Cât şi modificări inflamatorii. Inflamaţia poate să stea la baza corelaţiei dintre fumul inhalat şi poliartrita reumatoidă", a declarat Luiza Iorga, medic pneumolog, potrivit Observatornews.