Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pe ce se mai duc banii bucureștenilor: Cea mai bogată primărie de sector anunță că achiziționează mașini de ultimă generație

Primăria Sectorului 1 va achiziţiona, pentru înnoirea parcului auto, autoturisme electrice, în scopul reducerii gazelor cu efect de seră, a poluării aerului şi a poluării fonice locale, potrivit unei hotărâri adoptate marţi în şedinţa Consiliului Local.

Conform unui comunicat transmis redacției STIRIPESURSE.RO, administraţia locală va cumpăra autoturisme şi autoutilitare electrice, precum şi infrastructura de încărcare necesară acestora.

Citește și: Sanda Ladoși și soțul ei, săltați de mascati: Acuzatii grave ale DIICOT – prejudiciu imens

Avantajele maşinilor electrice constau în poluare zero pe ţeava de eşapament, risc mult mai redus de incendiu sau explozie în caz de accident, datorită lipsei de combustibili, costurile de întreţinere şi alimentare sunt mai mici ca în cazul combustibililor clasici, zgomotul produs în mers este mult mai redus, iar timpul de încărcare este mai mic dacă operaţiunea se face într-o staţie specială, precizează sursa citată.

"Maşinile electrice sunt de departe autoturismele viitorului. Din grijă pentru mediu, Primăria Sectorului 1 va achiziţiona, pentru înnoirea parcului auto al instituţiei, maşini electrice, sută la sută ecologice. Astfel, ne aliniem normelor europene în materie şi protejăm sănătatea noastră şi a generaţiilor viitoare", a declarat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, citat în comunicat.

Citește și: Câștig uriaș pentru televiziuni, după moartea actriței Stela Popescu: Cine a fost liderul surpriză în audiențe

Această hotărâre este în strânsă concordanţă cu tendinţa de la nivelul Uniunii Europene, cât şi cu programul de guvernare care prevede ca, până în anul 2020, în România să fie funcţionale cel puţin 20.000 de puncte de alimentare pentru maşinile electrice. Totodată, se va extinde şi Programul Rabla destinat pentru achiziţia de astfel de autovehicule, astfel încât în perioada 2018 - 2020 peste 100.000 de români să beneficieze de acest program şi să achiziţioneze o maşină electrică. Valoarea voucherelor este de 10.000 de euro, se precizează în comunicat.

Potrivit datelor statistice, în prezent în Romania sunt înmatriculate 430 de maşini electrice.

Citește și: Acuzaţii fără precedent ale ministrului Muncii: Lia Olguţa Vasilescu ‘pune la zid’ multinaţionalele .

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.