Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pe cine a primit Klaus Iohannis, astăzi, la Cotroceni

rfi.ro
iohannis

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, i-a primit miercuri, 7 septembrie a.c., la Palatul Cotroceni, pe domnul Ri Pyong Du, ambasador agreat al Republicii Populare Democrate Coreene în România, domnul José Miguel Menchaca, ambasador agreat al Republicii Chile în România, domnul Valeri Kuzmin, ambasador agreat al Federaţiei Ruse în România, domnul Urs Herren, ambasador agreat al Confederaţiei Elveţiene în România, domnul Kevin Hamilton, ambasador agreat al Canadei în România, şi domnul José Arturo Trejo Nava, ambasador agreat al Statelor Unite Mexicane în România, cu ocazia prezentării de către aceştia a scrisorilor de acreditare.

Președintele Klaus Iohannis a urat fiecărui ambasador bun-venit şi succes în îndeplinirea mandatului, asigurându-i de întregul sprijin al autorităţilor române în acest sens.

BNR revine cu precizări. Veniturile lui Mugur Isărescu aproape s-au DUBLAT

În cadrul primirii ambasadorului R.P.D. Coreene, cei doi oficiali au abordat problematica stadiului relaţiilor bilaterale şi perspectivele acestora. În contextul testelor balistice recente, Preşedintele Iohannis a subliniat importanţa respectării depline a dreptului internaţional şi a obligaţiilor internaţionale relevante.

Cu prilejul întrevederii cu ambasadorul Republicii Chile, Preşedintele României a exprimat interesul țării noastre pentru intensificarea relaţiilor bilaterale, inclusiv în domeniul economic, cu accent pe schimburile comerciale, dar şi pe cooperarea în domeniul agriculturii, respectiv în alte domenii de interes comun. La rândul său, ambasadorul Republicii Chile a subliniat că pentru ţara sa relaţia cu România este o relaţie strategică în regiune, plecând de la atuurile geografice şi cele ale stabilităţii politice şi creşterii economice ale ţării noastre.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, în discuţia cu ambasadorul Federaţiei Ruse, mesajul că pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale în mod pragmatic şi predictibil – obiectiv împărtăşit şi de ambasadorul rus – este necesară, pe lângă respectul pentru dreptul internaţional, reconstruirea încrederii. Pe această bază, România este deschisă dialogului bilateral, existând potenţial şi interese comune în diverse domenii, cum sunt cele ale cooperării economice sau culturale.

Magistrații, MEMORIU către Avocatul Poporului: Ce au cerut

În cadrul întrevederii cu ambasadorul Confederaţiei Elveţiene, Preşedintele României a transmis aprecierea părţii române pentru decizia autorităţilor federale de a ridica restricţiile de muncă pentru cetăţenii români, la 1 iunie 2016, aceasta contribuind la consolidarea relaţiilor bilaterale, mai ales din punct de vedere economic. Totodată, au fost transmise mulţumiri pentru contribuţia financiară elveţiană în România pentru proiecte în diverse domenii, fiind exprimată speranţa continuării acesteia. A fost convenită totodată necesitatea intensificării cooperării economice, inclusiv din punct de vedere investiţional. Au fost discutate şi relaţiile UE-Elveţia, Preşedintele României subliniind necesitatea identificării unei soluţii favorabile liberei circulaţii, fără limitări, a cetăţenilor europeni în Confederaţia Elveţiană.

Cu ocazia discuţiei purtate cu ambasadorul Canadei, Preşedintele Klaus Iohannis a mulţumit pentru participarea militarilor canadieni în cadrul măsurilor de reasigurare ale NATO pentru România, precum şi la Marea Neagră, şi a invitat partea canadiană să continue această prezenţă, în contextul implementării deciziilor luate la Summitul NATO din iulie. Ambasadorul canadian a confirmat faptul că prezenţa militară canadiană în România, inclusiv prin prezenţă navală pentru exerciţii în Marea Neagră, se va menţine, în condiţiile în care se păstrează riscurile la adresa securităţii Alianţei. Totodată, a împărtăşit opinia privind rolul foarte important al comunităţii române din Canada pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale, inclusiv în plan economic. În ceea ce priveşte problematica vizelor, Preşedintele României a arătat că este necesar ca acest dosar să fie rezolvat, cât mai curând, într-o manieră pozitivă pentru cetăţenii români.

Cu prilejul întrevederii cu ambasadorul Statelor Unite Mexicane, Preşedintele Klaus Iohannis a transmis satisfacţia părţii române faţă de tendinţa pozitivă a consolidării relaţiilor bilaterale şi a arătat interesul ţării noastre pentru dezvoltarea cooperării politice, economice şi în domeniul culturii, pornind şi de la recenta admitere a României, în iunie, ca observator în Alianţa Pacificului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.