Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pe fondul restricțiilor bugetare majore, Ministerul Finanțelor a plătit titluri de despăgubire în valoare de 60 de milioane de lei foștilor proprietari

despagubiri

Pe fondul restricțiilor bugetare majore, Ministerul Finanțelor a plătit în urmă cu trei zile titluri de despăgubire în valoare de 60 de milioane de lei foștilor proprietari, potrivit g4media.ro.

Pe fondul restricțiilor bugetare majore anunțate în ultimele zile, Ministerul Finanțelor a plătit pe 24 martie titluri de despăgubire în valoare totală de 60 de milioane de lei foștilor proprietari (peste 12 milioane de euro), după cum rezultă dintr-o raportare publicată pe site-ul instituției.

Potrivit informațiilor G4Media, este vorba de titluri de despăgubire emise de Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților la începutul acestui an și care puteau fi plătite până în lunile iunie, respectiv august.

Este vorba de 855 de titluri de despăgubire pentru care ministerul finanțelor a plătit 55.920.316 și de alte 145 pentru care s-a plătit în total 4.023.592 lei.

Acestea sunt titluri emise pe vechile grile notariale, valabile înainte ca modificările la legea pe baza căreia se calculează despăgubirile să intre în vigoare.

Citește și:  Streinu Cercel, despre testarea din Capitală: 'Dacă modelul va fi de succes, îl replicăm în țară'

G4Media.ro a dezvăluit pe 24 martie că legea pe baza căreia se calculează despăgubirile acordate de Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților a fost modificată în luna februarie prin inițiativa a 14 parlamentari de la UDMR. Noile reguli au intrat în vigoare începând de luni, modificările fiind promulgate și publicate în Monitorul Oficial.

Astfel, calculul despăgubirilor nu se va mai baza pe grilele notariale din 2013, ci pe grilele notariale actualizate. În cele mai multe cazuri, prețurile terenurilor au crescut, deși sunt unele orașe, mai puține, în care prețurile au scăzut. Din acest motiv, ANRP susține că, deși a pregătit peste 300 de dosare de despăgubire pentru a doua ședință din luna martie, marea majoritate a acestora vor trebui amânate.

ANRP atrage atenția, într-un răspuns pentru G4Media.ro, că impactul bugetar creat prin modificarea legii nr 165/2013 nu este cunoscut la acest moment, ”dar cu certitudine suma necesară plății despăgubirilor va fi considerabil mai mare”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.