Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veste proastă pentru Marine Le Pen. Francezii nu vor să renunţe la moneda Euro

The Independent
Marine Le Pen

Aproape trei sferturi dintre francezi sunt împotriva ieşirii din zona euro şi întoarcerii la franc, a arătat un sondaj făcut public vineri, Este o veste proastă pentru candidata de extremă dreapta la preşedinţia Franţei Marine Le Pen, care susţine un aşa-zis Frexit, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Potrivit sondajului realizat de institutul Elabe şi publicat în Les Echos, circa 72% dintre francezi sunt împotriva renunţării la moneda unică europeană şi revenirii la o monedă naţională, iar 44% sunt "ferm opuşi" unei astfel de evoluţii.

ATAC ARMAT în Elveția: Poliția este în STARE DE ALERTĂ - FOTO

Marine Le Pen - plasată constant pe primul loc în intenţiile de vot în primul tur de scrutin prezidenţial, însă dată perdantă în turul decisiv - a afirmat că doreşte organizarea unui referendum cu privire la apartenenţa Franţei la Uniunea Europeană şi ieşirea ţării sale din eurozonă, cu introducerea unui nou franc francez.

Sondajul Elabe a mai indicat pe de altă parte că francezii nu sunt prea entuziaşti faţă de situaţia actuală a UE, 37% dintre cei intervievaţi apreciind că apartenenţa la clubul celor 28 are "mai multe dezavantaje decât avantaje". Ceva mai puţini, 31%, au fost de părere că avantajele primează, iar 32% au spus că părţile bune şi cele rele sunt la egalitate.

Sondajele de opinie indică înfrângerea Marinei Le Pen în alegerile prevăzute pentru 23 aprilie şi 7 mai de către candidatul centrist Emmanuel Macron sau de către conservatorul Francois Fillon, menţionează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.