Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pe glob: Vânzări record de alcool în așteptarea Apocalipsei Albe. Burse pentru studente virgine. Războiul, mai vechi decât se credea

globe

Vânzări record de alcool în Washington D.C.

Rezidenții din Washington D.C. se baricadează în case la acest sfârșit de săptămână în așteptarea uneia din cele mai puternice furtuni de zăpadă. Mai multe zboruri au fost anulate. Doar cei dornici de săniuș se pot da pe derdeluș la Capitol Hill, după ce Congresul a ridicat o interdicție care data din 1876.

Muriel Bowser, primarul din D.C. a declarat astăzi că se așteaptă la fenomene extreme. ”E o problemă de viață și de moarte. Adăpostiți-vă, rămâneți pe loc unde sunteți, nu umblați pe străzi!” a avertizat Bowser.

Vânzările de alcool au crescut de câteva ori întrucât familiile rezidente se pregătesc pentru ”#blizzard2016parties”. Directorul de la Beer Wine&co. a declarat pentru SkyNews că încasările aproape s-au triplat în această perioadă. ”Clienții cumpără lăzi întregi de vin, mai multe baxuri de bere, făcându-și stocuri pentru zilele pe care le vor petrece în case”.

Burse pentru studentele care își păzesc virginitatea

Mai multe grupuri pentru apărarea drepturilor omului se declară revoltate de inițiativa Uthukela, regiune din Africa de Sud, de a acorda burse pentru fetele care reușesc să rămână virgine pe parcursul studiilor universitare, informează The Guardian.

Un reprezentant al municipalității a declarat că ”beneficiarele burselor vor fi ”verificate” de câte ori se întorc în vacanțe și-și vor pierde bursa odată cu vriginitatea”. Un grup care militează împotriva abuzurilor femeilor se arată șocat că banii contribuabililor sunt folosiți pentru a încălca drepturile femeilor.

Războiul este o îndeltnicire mai veche decît se credea

Arheologii au descoperit în Kenya, lângă lacul Turkana 27 de schelete care ar fi putut fi victimele unui crud masacru acum mai bine de 10.000 de ani, relatează CNN.

Alături de rămășițele victimelor au fost descoperite și armele cu care probabil a fost desăvârșit masacrul, incluzând bâte, pietre tăioase și săgeți.

Teoriile mai vechi arătau că conflictele între oameni au apărut odată cu apariția primelor așezări umane. Descoperirea din Kenya infirmă aceste teorii, deoarece se pare că scheletele aparțin unui grup de vânători-culegători, despre care se știe că nu erau proprietari sau deținători ai unor bunuri care i-ar fi expus unor asemenea atacuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.